Zoek binnen hvdsg.nl...

Meimaand zwemmaand in Stadskanaal

In de gemeente Stadskanaal staat de maand Mei in het teken van de zwemsport. Er worden allerlei activiteiten in de verschillende zwembaden georganiseerd met het doel de zwemsport te promoten onder de basisschooljeugd. De Meimaand Zwemmaand wordt op 6 juni afgesloten met een schoolzwemtoernooi.

De Meimaand zwemmaand is een samenwerking tussen de zwemverenigingen uit Stadskanaal en Musselkanaal (ZPC en NOVA), de zwembaden in Musselkanaal, Onstwedde, Stadskanaal en het sport- en beweegteam van de gemeente Stadskanaal.

Alle basisscholen in Stadskanaal hebben de aanbieding gekregen een volledig verzorgde clinic zwemmen te volgen met groep 5 tot en met 8, waarvan gretig gebruik is gemaakt. Daarnaast is er iedere week in ieder zwembad een naschoolsemiddagactiviteit (NMA) waar de combinatiefunctionarissen hun activiteiten vanuit de sportzaal doorzetten in het zwembad. In de pinkstervakantie volgt dan een vakantieactiviteit in ieder zwembad en 6 juni sluiten we af met een schoolzwemtoernooi in het Pagedal. Kinderen krijgen door mee te doen aan de activiteiten een stempel op hun meimaand-zwemmaand-stempelkaart met een leuke beloning tijdens het schoolzwemtoernooi bij een volle stempelkaart.

Meer informatie over exacte tijden en plaatsen zijn te vinden op de activiteitenladders die op school zijn uitgedeeld. Op de scholen worden ook de aanmeldformulieren voor het schoolzwemtoernooi uitgedeeld. Mocht u niet in het bezit zijn van een activiteitenladder of heeft u overige vragen dan kunt u contact opnemen met combinatiefunctionaris Dennis Knegt; 06-21899519, dknegt@welstad.nl.

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief