Zoek binnen hvdsg.nl...

"Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd" werkt!

Veel nieuwe vrijwilligers geworven door MVKT methode

Het vinden en behouden van vrijwilligers kost veel moeite en is voor veel sportverenigingen in Groningen een herkenbaar onderwerp. Huis voor de Sport Groningen heeft hier op ingespeeld door workshops te verzorgen, gericht  op het werven van vrijwilligers. Er is gebruik gemaakt van de methode “Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd” (MVKT). De methode, die zijn nut al vele malen heeft bewezen, is er op gericht om via een aantal duidelijke stappen in korte tijd toe te werken naar een belactie die meer vrijwilligers moet opleveren.

"Een jas die je zo kunt aantrekken"

Succes gegarandeerd, zou je zeggen. Maar om tot deze resultaten te komen, moet er natuurlijk wel het nodige werk worden verzet. De MVKT methode bestaat uit vier workshops. Na iedere workshop wordt een nieuwe stap gezet op weg naar de afsluitende belactie. Het is mooi om te zie hoe de deelnemende verenigingen op een zeer creatieve manier alles uit de kast hebben getrokken om een mooi resultaat te behalen. Zo introduceerde volleybalvereniging Oranje Nassau de “Freek Factor”, vernoemd naar een zeer gewaardeerde vrijwilliger. Dit inspireerde uiteindelijk maar liefst 40 nieuwe vrijwilligers om zich in te gaan zetten voor de club! Ook Be Quick 1887 liet de actie niet ongemerkt voorbij gaan. De voetballers van de Esserberg zetten bestuursleden Richard Fluri en Henk Berends in om gratis koffie uit te delen langs de lijn en zo de belactie aan te kondigen. Het bracht het gewenste resultaat: de 20 vooraf benoemde vacatures werden allemaal ingevuld. Een zelfde aantal vrijwilligers wist ook hockeyclub GHBS te realiseren. Ze noemden de MVKT methode “een jas die je zo kunt aantrekken” en waren enthousiast over het resultaat.

Vervolg

Nog dit jaar wil Huis voor de Sport een vervolg geven aan het succes van de workshops over vrijwilligerswerving. Heeft u interesse? Neem dan contact op via het email adres verenigingsondersteuning@hvdsg.nl.

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief