Zoek binnen hvdsg.nl...

Maand november stond in de regio Groningen in teken van ‘Aangepast in beweging’

Iedereen die dat wil, moet kunnen sporten en bewegen. Ook als daarbij enige aanpassing nodig is. Daarom stond in de provincie Groningen de maand november in het teken van aangepast bewegen en gehandicaptensport. Projectleider Simone Smuling blikt terug.

Sport en bewegen, daar word je fit en blij van. Maar soms is de drempel om in beweging te komen te hoog. Dat geldt voor veel mensen en misschien wel nog meer voor mensen met een beperking. Om deze drempel te verlagen, organiseerde Sportplein Groningen samen met andere organisaties uit de regio 'Aangepast in beweging'. 40 sportaanbieders in de provincie Groningen nodigden mensen met een beperking uit om eens een kijkje te komen nemen óf meteen lekker mee te doen, bijvoorbeeld met fitness of paardrijden, tennis of (rolstoel)basketbal. Want vaak is er meer mogelijk dan mensen denken.

Vergroten kennis en inzicht
Dat geldt ook voor coaches en trainers. Ook zij weten niet altijd wat iemand met een beperking wel of niet aankan. Daarom werden er in de november twee themabijeenkomsten georganiseerd: ‘Sporten met een verstandelijke beperking’ en ‘Autisme met sport’ en een netwerkbijeenkomst ‘Kom in beweging’. Doel was om hun kennis en inzichten te vergroten en een basis te leggen voor meer samenwerking om vervolgens ook het aanbod aan sport- en beweegactiviteiten voor mensen met een beperking uit te kunnen breiden.

Ook aan de jeugd werd gedacht. Op een mytylschool uit de regio werd een sportfestival georganiseerd. Ook voor valide basisschoolleerlingen werden er aangepaste gymlessen georganiseerd onder de noemer (S)cool on Wheels.

Wie maakten ‘Aangepast in beweging’ mogelijk?
‘Aangepast in beweging’ werd onder andere mogelijk gemaakt door Sportplein Groningen in samenwerking met vele fondsen, waaronder de Cruyff Foundation, ARS Donandi en Belle10 fonds. Sportplein Groningen is een samenwerkingsverband van Groningse organisaties die geloven dat door meer samenwerking een meer optimale sport- en beweegcultuur is te realiseren in de provincie. De partners bundelen hun krachten en organiseren de randvoorwaarden om zo optimaal mogelijk meer inwoners van de provincie Groningen sportief en gezond te krijgen.

Meer informatie of zelf een bijdrage leveren?
Sportplein Groningen nodigt iedereen die een bijdrage wil leveren of meer wil weten, binnen en buiten de provincie Groningen, uit om van gedachten te wisselen via info@sportpleingroningen.nl.

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief