Zoek binnen hvdsg.nl...

Lerende Netwerken Sport en Bewegen in de Buurt

In maart 2014 organiseren wij opnieuw de Lerende Netwerken Sport en Bewegen in de Buurt. Dit voorjaar bestaan de zes regionale bijeenkomsten uit een middag- en avondprogramma.

In de middag ligt de nadruk op beleidsmatige onderwerpen voor gemeenten en ondersteunende partijen. In de avond  zijn de onderwerpen gericht op (uitvoerende) sport- en beweegaanbieders en de Buurtsportcoaches. Uiteraard bent u voor beide programmadelen van harte welkom. De Sportimpuls loopt, met een groot aantal huidige projecten en de openstelling van de volgende ronde in het vooruitzicht, als centraal thema door het programma. Daarnaast krijgt u volop de gelegenheid om te netwerken en worden de laatste landelijke ontwikkelingen van Sport en Bewegen in de Buurt toegelicht.

Waarom Lerende Netwerken?

Wij organiseren de Lerende Netwerken in zes regio’s. Het doel van deze regionale bijeenkomsten is het samenbrengen van mensen en organisaties die zich bezighouden met Sport en Bewegen in de Buurt. Door de ervaring en kennis vanuit diverse velden uit te wisselen, kunnen deelnemers  van en met elkaar leren. De Lerende Netwerken zijn interactieve bijeenkomsten waarbij u niet alleen kennis en ervaring ‘haalt’, maar ook ‘brengt’.

Voor wie?

Bent u:

-          Betrokken bij de Sportimpuls als gemeente, buurtsportcoach/combinatiefunctionaris, projectleider, aanvrager, samenwerkingspartner, adviseur of anderszins?

-          Deelnemende  gemeente aan de Brede impuls combinatiefuncties of zelf buurtsportcoach/ combinatiefunctionaris?

-          Betrokken bij Sport en Bewegen in de Buurt als lokale samenwerkingspartner uit bijvoorbeeld een van de sectoren zorg & welzijn, buitenschoolse opvang, onderwijs of het bedrijfsleven (zowel coördinerend als uitvoerend)?

Kom dan naar het lerend netwerk in uw regio! Verschillende landelijke partners, stakeholders en ondersteuners zijn aanwezig om u te voorzien van kennis en advies over de laatste ontwikkelingen.

Waar?

Wij ontmoeten u graag op een van de volgende data.

Datum

Regio

Donderdag 6 maart

Noord/Drenthe

Maandag 10 maart

Oost/Apeldoorn

Donderdag 13 maart

West I/Noord-Holland

Maandag 17 maart

Zuid II/Noord-Limburg

Donderdag 20 maart

West II/Zuid-Holland

Maandag 24 maart

Zuid I/Tilburg

 

Programma

Het programma wordt momenteel vorm gegeven rondom de actualiteiten van de Sportimpuls. Hierbij houden we rekening met de evaluatie van de Lerende Netwerken in september 2013 en de Nationale Kennisdag in december 2013, zodat we zoveel mogelijk aan kunnen sluiten bij vraagstukken die voor u van belang zijn. Gedurende de middag en avond bieden wij diverse lezingen, inspiratie- en werksessies. Denk hierbij aan de volgende onderwerpen:

Middagdeel: 14.30 – 17.00 uur

·         Sportimpuls 2012 en 2013: projectleiders bijeenkomst (ZonMw)

·         Decentralisaties: sport en bewegen in het sociale domein

·         Kwaliteitsimpuls Buurtsportcoaches

Netwerkdiner: 17.00 – 19.00 uur

Avonddeel: 19.00 – 21.15 uur

·         Sportimpuls 2014: de vernieuwingen in beeld

·         Borging van lokale initiatieven

·         De vraag en het werven van doelgroepen

Netwerkborrel: 21.15 uur

We leren van (goede) voorbeelden uit de praktijk. Tot slot ruimen wij tijdens het diner en de borrel  tijd in om te netwerken. Het definitieve programma wordt binnenkort bekendgemaakt. Houd hiervoor de website www.sportindebuurt.nl in de gaten! Ook via Twitter @sportindebuurt geven we informatie en het laatste nieuws. Praat u mee? Gebruik dan #sportindebuurt.

Aanmelden

U kunt zich vanaf nu aanmelden! Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan. Op het inschrijfformulier kunt u aangeven welke bijeenkomst u bij wilt wonen. Aan uw deelname zijn geen kosten verbonden. Na aanmelding ontvangt u uiterlijk een week voor de bijeenkomst het definitieve programma en een routebeschrijving.

Meer nieuws

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief