Zoek binnen hvdsg.nl...

Laat uw vereniging doorlichten met de Preventieve Organisatie Diagnose voor verenigingen

Ook dit jaar wordt vanuit Sportplein Groningen sportverenigingen de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan een Preventieve Organisatie Diagnose (POD). Studenten van het Hanze Instituut voor Sportstudies (HIS) verrichtten ieder voorjaar POD's bij sportverenigingen in de provincie Groningen. In zeven weken tijd lichten een tweetal studenten een sportvereniging door, in minimaal 20 uur per persoon. Dit doen ze door bijvoorbeeld beleidsplannen te lezen, interviews te houden met mensen van de vereniging, observeren op trainings- en wedstrijddagen en het uitzetten van vragenlijsten onder leden en vrijwilligers. Aan de het eind van deze periode van zeven weken leveren de studenten, naar aanleiding van het onderzoek, een eindrapportage aan en presenteren de belangrijkste resultaten aan het bestuur. Onderdeel van het rapport is een advies over het functioneren en het behouden van het bestaansrecht van de sportvereniging.

 

Interesse?
Is deze Preventieve Organisatie Diagnose iets voor uw vereniging? Wanneer u interesse heeft voor het onderzoek kunt u zich aanmelden bij Magda Boven, docent aan het HIS. Er wordt dan een vacature geplaatst waarop studenten vervolgens kunnen reageren. Belangrijk is dat u aangeeft wat voor soort vereniging u bent en dat u daarbij ook uw contactgegevens vermeld. Wanneer u meewerkt aan deze POD verwachten wij dat u de studenten volledig medewerking verleent en de gevraagde relevante informatie aanlevert, zodat zij hun onderzoek goed uit kunnen voeren.
 

U kunt uw ‘vacature’ voor deze POD per e-mail opsturen naar m.a.boven@pl.hanze.nl. Voor meer informatie kunt u ook via dit e-mailadres contact opnemen.

Meer nieuws

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

Sportclubs onder strenger toezicht belastingdienst

Uitslag werknemersonderzoek Arbeidsloket

meer nieuws in het archief