Zoek binnen hvdsg.nl...

Laat uw vereniging doorlichten met de Preventieve Organisatie Diagnose voor verenigingen

Ook dit jaar wordt vanuit Sportplein Groningen sportverenigingen de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan een Preventieve Organisatie Diagnose (POD). Studenten van het Hanze Instituut voor Sportstudies (HIS) verrichtten ieder voorjaar POD's bij sportverenigingen in de provincie Groningen. In zeven weken tijd lichten een tweetal studenten een sportvereniging door, in minimaal 20 uur per persoon. Dit doen ze door bijvoorbeeld beleidsplannen te lezen, interviews te houden met mensen van de vereniging, observeren op trainings- en wedstrijddagen en het uitzetten van vragenlijsten onder leden en vrijwilligers. Aan de het eind van deze periode van zeven weken leveren de studenten, naar aanleiding van het onderzoek, een eindrapportage aan en presenteren de belangrijkste resultaten aan het bestuur. Onderdeel van het rapport is een advies over het functioneren en het behouden van het bestaansrecht van de sportvereniging.

 

Interesse?
Is deze Preventieve Organisatie Diagnose iets voor uw vereniging? Wanneer u interesse heeft voor het onderzoek kunt u zich aanmelden bij Magda Boven, docent aan het HIS. Er wordt dan een vacature geplaatst waarop studenten vervolgens kunnen reageren. Belangrijk is dat u aangeeft wat voor soort vereniging u bent en dat u daarbij ook uw contactgegevens vermeld. Wanneer u meewerkt aan deze POD verwachten wij dat u de studenten volledig medewerking verleent en de gevraagde relevante informatie aanlevert, zodat zij hun onderzoek goed uit kunnen voeren.
 

U kunt uw ‘vacature’ voor deze POD per e-mail opsturen naar m.a.boven@pl.hanze.nl. Voor meer informatie kunt u ook via dit e-mailadres contact opnemen.

Meer nieuws

Donar en Sarèl de Jong grote winnaars Sportgala

Gronings Sportdebat op 28 februari a.s.

Inschrijving Sporthopper geopend

Sarèl de Jong geeft kickboks-clinics aan kinderen

Damster leerlingen opgeleid tot schoolpleincoach

De Hoeksteen wordt Sportieve Gezonde School

SportinZicht oktober nu online!

Denk mee over Kardinge tijdens Beweegcafé op 29 oktober

Openbare sportplekken voorzien in behoefte

meer nieuws in het archief