Zoek binnen hvdsg.nl...

Koningsspelen 2014

Op vrijdag 25 april, de dag voor Koningsdag, vinden voor de tweede keer de Koningsspelen plaats. De Koningsspelen vallen dit jaar weer in de Nationale Sportweek en daarom een uitstekende gelegenheid om sportactiviteiten te combineren. De aftrap voor de Koningsspelen zal door Koning Willem-Alexander gegeven worden in Sportdorp Ens.

De Koningssportdag vormt weer het hart van deze vrolijke en sportieve dag en wordt voorafgegaan door een goed maar bovenal feestelijk Koningsontbijt. Nieuw dit jaar is de Ideeënwedstrijd en de Wereldrecordpoging. De Ideeënwedstrijd buigt zich over de vraag ‘hoe de leerlingen er met elkaar voor kunnen zorgen dat er voldoende gesport en bewogen wordt’.De Wereldrecordpoging probeert in samenwerking met alle deelnemers het record ‘tegelijkertijd samen dansen en zingen’ te verbreken. Dit zal gedaan worden op het liedje ‘Doe de Kanga’ van Kinderen voor Kinderen.

Elke school mag de Koningsspelen vormgeven naar eigen wensen en mogelijkheden. Ook in de provincie Groningen zijn er dit jaar wederom veel scholen die deelnemen aan de Koningsspelen. En daarmee hun leerlingen in beweging brengen en laten ervaren hoe leuk bewegen is.

 

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief