Zoek binnen hvdsg.nl...

KNVB STRAATVOETBALTOERNOOI

Al enkele jaren organiseert de stad Groningen het KNVB straatvoetbal toernooi. Door middel van de organisatie van straatvoetbaltoernooien worden kinderen enthousi¬ast gemaakt voor de voetbalsport. Dat voetballen ‘op straat’ kinderen daarnaast ook helpt om een betere voetballer te worden is mooi meegenomen.

KNVB straatvoetbal wordt gespeeld middels de 4 tegen 4 spelvorm. Dit is de kleinste wedstrijdvorm met daarin alle elementen van een echte wedstrijd. Deze spelvorm is overzichtelijk voor spelers en coach, omdat het aantal spelers gering is. Echter alle kenmerken van het voetbalspel zijn aanwezig: verdedigen, aanvallen, scoren en nog veel meer.

 

Spelers krijgen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen als voetballer, maar daarnaast geeft het ook een hoop vertier. Plezier en beleving zijn belangrijk en succeservaring is in grote mate aanwezig. 4 tegen 4 is een wedstrijd op zich en het is aantrekkelijk om te spelen. Iedere speler krijgt veel balcontacten en daarmee de mogelijkheid tot scoren. Scoringsmogelijkheden worden veel gecreëerd tijdens deze variant en daardoor kunnen er veel doelpunten gemaakt worden. Dit jaar is de organisatie van het straatvoetbal in handen van Huis voor de Sport Groningen. Samen met de Bslim sportprofessionals dragen zij zorg voor de organisatie van de wijkvoorrondes en de stadsfinale.
Alle kinderen uit Groningen en omgeving kunnen meedoen aan het KNVB Straatvoetbaltoernooi. Het toernooi bestaat uit een achttal wijkvoorrondes en de stadsfinale op woensdag 22 mei op de Grote markt in Groningen. De finalisten van de stadsfinale maken kans om tijdens de grote finale op De Dam in Amsterdam te spelen.

Om deel te kunnen nemen aan de stadsfinale moet er tijdens de voorrondes gestreden worden voor een finaleplaats.
Hoe kun je meedoen?

Meedoen is eenvoudig. Er wordt gespeeld in 2 categorieën: de D- pupillen (geboren op of na 1 januari 2000) en de E- pupillen (geboren op of na 1 januari 2002). Stel een team van 4 of 5 spelers samen en zorg voor een begeleider van iemand van 18 jaar of ouder. Als je dat voor elkaar hebt kun je een team inschrijven.

Wil je meedoen met het straatvoetbal in Groningen? Dan kun je je voor de voorrondes aanmelden bij de vensterscholen, brede vakdocenten en sportbuurtwerkers.

Waar wordt gespeeld?
 

Op 15 mei zijn de voorrondes voor alle categorieen in de wijken Corpus den Hoorn -  De Wijert - Vinkhuizen - Indische buurt - De Hoogte - Vinkhuizen - Lewenborg - Selwerd - Paddepoel - Tuinwijk.

Op 16 mei zijn de voorrondes voor alle categorieen in de wijken Beijum - Hoogkerk.

Op 17 mei zijn de voorrondes voor alle categorieen in de wijken Oosterparkwijk.

Op 22 mei finale voor alle categorieen STADSFINALE.

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief