Zoek binnen hvdsg.nl...

Kinderen gaan uit hun dak op woensdagmiddag

Woensdagmiddagactiviteit

Plezier, bewegen en samenspelen staan voorop tijdens de woensdagmiddagactiviteit voor basisschoolkinderen in gemeente Oldambt.

Extra beweegmoment

Huis voor de Sport Groningen organiseert meerdere woensdagmiddagactiviteiten, voor alle basisscholen in gemeente Oldambt op verschillende locaties. Denk hierbij aan activiteiten zoals: James Bond Spel, Jungle Survival, Free Running en nog veel meer. De kinderen krijgen de mogelijkheid tot een extra beweegmoment vlakbij school. Naast het bewegen staan plezier en samenspelen voorop, minder belangrijk is het winnen of spelen in wedstrijdverband. Dit werkt drempelverlagend en bovendien is het leuker en gezonder dan computeren.

Wisselende locaties

De activiteiten vinden vaak plaats in de plaatselijke gymzaal of sporthal, maar in de periode vanaf april t/m juli ook buiten. Denk hierbij aan een grasveld in de buurt of bij een vereniging op locatie.
Omdat niet alle scholen tegelijk voorzien kunnen worden, wordt er na een periode gewisseld van locatie. De kinderen van alle basisscholen in gemeente Oldambt krijgen de kans mee te doen aan een activiteit. Gelukkig is het vaak te regelen een locatie dichtbij school te vinden, zodat kinderen niet van ver hoeven komen.

Inbreng sportverenigingen

Naast de activiteiten die door de sportcoach van Huis voor de Sport Groningen wordt gegeven, kunnen sportverenigingen ook een aandeel in een activiteit krijgen. Zo maken kinderen kennis met de vereniging en de sport die daarbij hoort en hebben ze de mogelijkheid lid te worden van een vereniging. Verenigingen die geïnteresseerd zijn en hieraan deel willen nemen of informatie willen, kunnen contact opnemen met Patrick Doddema, sportcoach Huis voor de Sport Groningen via p.doddema@hvdsg.nl.

Meer nieuws

Openbare sportplekken voorzien in behoefte

Gronings Sportdebat kent geen winnaar

'Kinderen acht uur stil laten zitten is misdadig'

'Vergeten' Oost-Groningers fitter geworden

Gronings Sportdebat

Inschrijving Sporthopper geopend

meer nieuws in het archief