Zoek binnen hvdsg.nl...

Kind breekt vaker botten bij gymles

"Kinderen zijn minder bewegingsvaardig, dat moeten ze leren"

Wekelijks belanden ruim 700 kinderen op de eerste hulp na een ongeluk op school. Vooral tijdens de gymles gaat het fout. VeiligheidNL pleit voor vallessen.
Basisschoolleerlingen krijgen te weinig gymles en ook nog te weinig van vakdocenten. "Kinderen zijn minder bewegingsvaardig, dat moeten ze leren", stelt Cees Klaassen, directeur van de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO).

Klik hier voor het hele artikel

(Bron: Dagblad van het Noorden)
 

Sportieve Gezonde School
Huis voor de Sport Groningen pleit onder andere in dit kader voor de Sportieve Gezonde School. In dit project werken scholen aan een gezonde ontwikkeling en een duurzame en actieve leefstijl van hun leerlingen. Binnen het project krijgen kinderen 16 weken lang (extra) bewegingsonderwijs van een vakleerkracht. Daarnaast krijgen zij extra beweegmomenten aangeboden tijdens en na schooltijd. Het aanbod is veelzijdig en gevarieerd, zodat kinderen ontdekken wat hun talenten zijn en welke sport(en) ze leuk vinden. Scholen die meedoen met het project Sportieve Gezonde School erkennen het belang van bewegen voor de ontwikkeling van kinderen, hebben hier aandacht voor en stimuleren dit. Daarmee leggen zij de basis voor een gezonde jeugd. En dit doen zij niet alleen. Ook ouders, leerkrachten en sportverenigingen spelen een belangrijke rol.
 

Klik hier voor meer informatie over de Sportieve Gezonde School

Meer nieuws

Donar en Sarèl de Jong grote winnaars Sportgala

Gronings Sportdebat op 28 februari a.s.

Inschrijving Sporthopper geopend

Sarèl de Jong geeft kickboks-clinics aan kinderen

Damster leerlingen opgeleid tot schoolpleincoach

De Hoeksteen wordt Sportieve Gezonde School

SportinZicht oktober nu online!

Denk mee over Kardinge tijdens Beweegcafé op 29 oktober

Openbare sportplekken voorzien in behoefte

meer nieuws in het archief