Zoek binnen hvdsg.nl...

KidsclubExtra in Uithuizen

Sinds dit seizoen biedt GAV Unitas iedere woensdag KidsclubExtra aan in Uithuizen in de gemeente Eemsmond. Al een aantal jaren bieden Fysio Den Ommelanden en Eemsmond 100% Fit uit Uithuizen KidsCub aan voor kinderen met motorische en/of emotionele achterstand, faalangs, te zware kinderen of kinderen die te zwaar dreigen te worden enz

Dit doen ze samen met een dietiste en pedagoog. Er wordt onder begeleiding 2x per week gesport. Waarbij gekeken wordt naar het verbeteren van conditie en ontwikkeling. Dit project duurt 30 weken. De bedoeling is dat de kinderen na 30 weken verder gaan sporten bij een van de vele sportverenigingen. Maar in de praktijk blijkt dat deze kinderen deze drempel veel te hoog vinden. En dus niet meer gaan sporten.

 

Dit is zeer jammer! Daarom biedt GAV Unitas hier nu een vervolg op door KidsClubExtra aan te bieden. Een kleine groep van maximaal 8 kinderen doet mee. Tijdens de les komen allerlei onderdelen aanbod zoals balspelen, klimmen, klauteren, balanceren, rollen, zwaaien enz. De kinderen wordt op een positieve manier uitgedaagd maar plezier in bewegen staat voorop!
KidsClubExtra is iedere woensdag van 15.15 uur tot 16.15 uur in Sporthal de Mencke in Uithuizen. Wil je een keer komen kijken of meedoen?

Neem dan contact op met GAV Unitas, marianbakker@gav-unitas.nl of 06-26891807.
.

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief