Zoek binnen hvdsg.nl...

Kick-off project “Duurzame sportverenigingen”

Maandag 15 september jl. vond de kick-off van het  project “Duurzame sportverenigingen” plaats bij Huis voor de Sport Groningen. Het  project richt zich op energiebesparing op het gebied van sportaccommodaties en kan de positie van sportverenigingen structureel versterken.

Ook sportverenigingen krijgen de laatste jaren meer interesse in maatregelen die het verbruik van energie verlagen. Huis voor de Sport Groningen, SportStroom en Heijmans hebben daarom de handen ineen geslagen om te komen tot een project gericht op het verduurzamen van de accommodatie. Om dit proces op gang te brengen heeft Huis voor de Sport Groningen een startsubsidie ontvangen van de Provincie Groningen. Door deelname aan het project is de vereniging in staat om haar accommodatie zonder extra investering en/of vorm van lening energiezuiniger te maken en hierdoor op termijn haar financiële positie te versterken. Daarnaast wordt er uiteraard milieuwinst geboekt.

Energiescan deelnemende verenigingen
Bij de kick-off kregen deelnemende verenigingen uitleg over het pilotproject. Wat kunnen ze verwachten en wat wordt er van hen verwacht. Tot nu toe nemen provinciaal zeven sportverenigingen deel, zes voetbalverenigingen, te weten: vv HS ’88, vv Westerwolde, vv Stedum, vv Eenrum, vv Amicitia VMC, cvv Oranje Nassau en één roeivereniging: AGSR Gyas. Zij ondergaan in oktober een energiescan welke afgenomen wordt door W2N engineers. Hierdoor word inzichtelijk gemaakt welke maatregelen genomen kunnen worden om daadwerkelijk tot energiebesparing te komen.

Meer informatie?
Neem contact op met Huis voor de Sport Groningen: E-mail: info@hvdsg.nl, of tel: 0598-32 32 00

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief