Zoek binnen hvdsg.nl...

Kick-off Bslim Schoolsportclub

Op woensdag 10 oktober 2012 vindt de kick-off plaats van de Bslim Schoolsportclub bij de Vensterschool in Selwerd. De opening start om 11.00 uur, waarna de eerste trainingen om 11.30 uur zullen starten. Met een Bslim Schoolsportclub komt de vereniging langs op de betreffende school. Het doel hiervan is dat kinderen sneller de stap maken naar een vereniging.

Samenwerking

Een schoolsportvereniging is een samenwerking tussen één of meerdere scholen en ten minste vier sportverenigingen. De sportverenigingen verzorgen trainingen rondom de school, waardoor kinderen de kans krijgen om dichtbij huis structureel te kunnen sporten. In het kort is een schoolsportvereniging een verlengstuk van de vereniging.

Drempelverlagend

De sportvereniging wordt uitgenodigd door de school met als doel drempelverlagend te zijn voor kinderen die de vereniging niet weten te vinden, het moeilijk vinden om naar een vereniging toe te gaan ofwel niet door ouders worden gestimuleerd.
Op 10 oktober van 11.00 tot 12.30 uur vindt de Kick-off plaats bij de Vensterschool in Selwerd. Daarbij zullen de deelnemende scholen De Pendinghe, De Wegwijzer en de Bisschop Bekkersschool en de verenigingen BVG (basketbal), Judo (Dijkmansport), Voetbal (Potetos) en Unihockey (floorball Academie) officieel het startschot geven.

Meer nieuws

Donar en Sarèl de Jong grote winnaars Sportgala

Gronings Sportdebat op 28 februari a.s.

Inschrijving Sporthopper geopend

Sarèl de Jong geeft kickboks-clinics aan kinderen

Damster leerlingen opgeleid tot schoolpleincoach

De Hoeksteen wordt Sportieve Gezonde School

SportinZicht oktober nu online!

Denk mee over Kardinge tijdens Beweegcafé op 29 oktober

Openbare sportplekken voorzien in behoefte

meer nieuws in het archief