Zoek binnen hvdsg.nl...

Kent u de regels voor onkosten- en vrijwilligersvergoeding?

Huis voor de Sport Groningen heeft een speciale dienstverlening voor sportaanbieders, Sport Technisch Kader (STK). (Sport)organisaties kunnen hun loonadministratie van personeel en het werkgeverschap uitbesteden. STK heeft een bestand van ongeveer 275 verenigingen en circa 450 medewerkers op jaarbasis. De ervaring heeft geleerd dat het verstrekken van de onkosten- en vrijwilligersvergoeding veelal niet goed wordt toegepast vanwege onvoldoende kennis.

Bij controle van de belastingdienst kan dit voor onverwachte verrassingen zorgen. Te denken valt aan een flinke naheffing over het netto uigekeerde bedrag of een boete. De boete is afhankelijk van de schuldvraag en kan oplopen van 25 tot 100% over de naheffing. Hier zit je als werkgever natuurlijk niet op te wachten.

Wilt u deze problemen voor zijn? Neem contact op met Myra Illés, manager STK via telefoonnummer 0598-32 320 00 of mail naar m.illes@hvdsg.nl. Zij kan u informeren over de wettelijke kaders als het gaat om de onkosten- en de vrijwilligersvergoeding.

Meer nieuws

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief