Zoek binnen hvdsg.nl...

IWAS World Games 2013

Van 14 tot 22 september vindt er weer een groots topsportevenement voor mensen met een lichamelijke beperking plaats in Stadskanaal. Topatleten uit de hele wereld komen naar het Pagedal om mee te doen aan de IWAS World Games 2013. Dit evenement vindt één keer per twee jaar plaats. De IWAS is de internationale sportbond voor sporters die een ledemaat missen en/of in een rolstoel zitten. Dit jaar staan atletiek, zwemmen en handboogschieten op het programma. Naar verwachting doen er zo’n 800 sporters mee uit 40 landen.

Disability Games Foundation
De IWAS World Games worden georganiseerd door de Disability Games Foundation. De missie van deze stichting is het stimuleren van gehandicaptensport in al haar facetten. De Disability Games Foundation probeert haar doel te realiseren met de organisatie van grote internationale sporttoernooien. De gedachte daarbij is ‘van topsport naar breedtesport’. Minimaal eens in de twee jaar wil de Stichting een groot internationaal sporttoernooi organiseren.

Vrijwilligers gezocht
Een groot evenement als de IWAS World Games 2013 kan niet bestaan zonder vrijwilligers. Lijkt het je leuk om te helpen? Meld je dan aan op de website www.disgames.org. Je kunt helpen bij atletiek, zwemmen of handboogschieten maar er zijn ook meer algemene functies die ingevuld moeten worden.

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief