Zoek binnen hvdsg.nl...

IPC EK Atletiek voor lichamelijk gehandicapten

Van 23 juni tot en met 28 juni organiseert Disability Games Foundation het IPC EK Atletiek voor lichamelijk gehandicapten in Stadskanaal. Een schitterend evenement met meer dan 600 deelnemers en 200 begeleiders uit heel Europa. Er worden topprestaties verwacht, aangezien dit voor de atleten de laatste kans is om zich voor de Paralympische Spelen in London te kwalificeren.

Disability Games Foundation heeft Huis voor de Sport Groningen gevraagd om tijdens het EK Atletiek een aantal side events te organiseren. Deze side events zijn bijvoorbeeld clinics voor mensen in een rolstoel, clinics voor basisschoolleerlingen en een congres.

Op zondag 24 juni verzorgt Frank Dik een clinic voor mensen met een prothese en verzorgt Harjan Kalsbeek een clinic voor mensen die in een rolstoel zitten. Deze clinics zijn bedoeld om rolstoel gebonden mensen of mensen met een prothese te laten ervaren welke sportmogelijkheden er zijn.

Er worden van maandag 25 juni tot en met donderdag 28 juni sportactiviteiten georganiseerd voor de bovenbouw van basisscholen uit Stadskanaal. Deze sportactiviteiten hebben een aangepast karakter, zodat basisschoolleerlingen zelf ervaren hoe het is te bewegen met een beperking. Daarnaast worden er rondleidingen aangeboden aan alle basisscholen uit de provincie Groningen, Aa en Hunze en aan Mytylscholen uit de provincie Groningen en Drenthe. Deze side events worden georganiseerd om kinderen kennis laten maken met gehandicaptentopsport. Op deze manier kunnen kinderen met eigen ogen zien hoe ontzettend knap de prestatie van deelnemers aan het EK Atletiek is en dat het echt om topsport gaat.

Op woensdag 27 juni vindt er een congres plaats met als doel om betrokkenen van het Sportloket UMCG te informeren over de voortgang hiervan. Ook is er gelegenheid om wedstrijden te bezoeken.

Meer nieuws

Behoeftepeiling buurtsportcoaches oktober 2019

12 november: Sportcafé stad Groningen

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

meer nieuws in het archief