Zoek binnen hvdsg.nl...

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Gemeente Leeuwarden ontwikkelt lokale variant van sportakkoord


De gemeente Leeuwarden gaat een lokale variant ontwikkelen van het nationaal sportakkoord ‘Sport verenigt Nederland’. Zo wil de gemeente lokaal een extra impuls geven aan sport- en beweegactiviteiten.

Het lokaal sportakkoord bouwt voort op de ambities in het nationale akkoord, zoals inclusief sporten en bewegen, duurzame sportinfrastructuur, vitale sport- en beweegaanbieders, positieve sportcultuur, vaardig in bewegen en topsport die inspireert.

Voor de totstandkoming van een lokaal sportakkoord is er een budget vanuit het Rijk beschikbaar gesteld. Het doel is om het sportakkoord in het voorjaar van 2020 klaar te hebben. Met een Lokaal Sportakkoord kan de gemeente vervolgens in 2020 en 2021 een uitvoeringsbudget van het Rijk ontvangen waarmee tal van sport- en beweegactiviteiten in Leeuwarden een extra impuls krijgen.

De gemeente heeft een initiatiefgroep om zich heen ontwikkeld, bestaand uit bv SPORT, Cambuur Verbindt, Samenwerkende Looporganisaties Leeuwarden en Sportraad Leeuwarden. Karin Zwart van Huis voor de Sport Groningen is aangewezen als ‘sportformateur’, zij zal het proces begeleiden om te komen tot een lokaal sportakkoord.

Tijdens een kick-offbijeenkomst op 2 oktober worden gemeentelijke sportaanbieders en maatschappelijke organisaties uitgenodigd om zich ook aan te sluiten bij het initiatief.

(Bron: Leeuwarder Courant)

Meer nieuws

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

Sportclubs onder strenger toezicht belastingdienst

Uitslag werknemersonderzoek Arbeidsloket

Nieuwsbrief Buurtsportcoach Academy Noord

meer nieuws in het archief