Zoek binnen hvdsg.nl...

Herfst Sporthopper in gemeente Zuidhorn van start

De Sporthopper Herfst 2012 Zuidhorn is uit. Vanaf 24 september kunnen kinderen tussen 4 en 13 zich weer opgeven voor sportkennismakingscursussen in gemeente Zuidhorn. De flyer wordt via de basisscholen aan de kinderen uitgereikt. Aanmelden voor de cursussen gebeurt digitaal, via www.sporthopper.nl. Wederom doet een groot aantal sportverenigingen uit de gemeente mee.

Sportkennismakingscursussen

Sporthopper is de manier om kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten uit de gemeente, het geeft kinderen de kans om meer te bewegen om zo een gezonde leefstijl te ontwikkelen en via deze manier een bewuste keuze te maken voor een bepaalde tak van sport.
Sporthopper geeft verenigingen kans hun sportaanbod meer onder de aandacht te brengen bij potentiële nieuwe leden.

Voor iedereen

De cursussen worden gratis of tegen een gereduceerd tarief aangeboden zodat alle sporten voor iedereen toegankelijk zijn. Er kan in de volgende plaatsen deelgenomen worden aan één van de cursussen: Ezinge, Grijpskerk, Oldehove en Zuidhorn.

Doorstroom naar verenigingen

Als kinderen via de kennismakingslessen de eerste stap richting een sport hebben gezet bieden de sportaanbieders meestal een aantrekkelijk vervolg op de lessenreeks. Hiermee stimuleren ze kinderen om lid te worden van hun vereniging.

Samenwerking

Huis voor de Sport Groningen voert de Sporthopper voor meerdere gemeenten in de provincie Groningen uit. Meer informatie vindt u op www.sporthopper.nl.
 

Meer nieuws

Sarèl de Jong geeft kickboks-clinics aan kinderen

Damster leerlingen opgeleid tot schoolpleincoach

De Hoeksteen wordt Sportieve Gezonde School

SportinZicht oktober nu online!

Denk mee over Kardinge tijdens Beweegcafé op 29 oktober

Openbare sportplekken voorzien in behoefte

Gronings Sportdebat kent geen winnaar

'Kinderen acht uur stil laten zitten is misdadig'

'Vergeten' Oost-Groningers fitter geworden

meer nieuws in het archief