Zoek binnen hvdsg.nl...

Herfst Sporthopper in gemeente Zuidhorn van start

De Sporthopper Herfst 2012 Zuidhorn is uit. Vanaf 24 september kunnen kinderen tussen 4 en 13 zich weer opgeven voor sportkennismakingscursussen in gemeente Zuidhorn. De flyer wordt via de basisscholen aan de kinderen uitgereikt. Aanmelden voor de cursussen gebeurt digitaal, via www.sporthopper.nl. Wederom doet een groot aantal sportverenigingen uit de gemeente mee.

Sportkennismakingscursussen

Sporthopper is de manier om kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten uit de gemeente, het geeft kinderen de kans om meer te bewegen om zo een gezonde leefstijl te ontwikkelen en via deze manier een bewuste keuze te maken voor een bepaalde tak van sport.
Sporthopper geeft verenigingen kans hun sportaanbod meer onder de aandacht te brengen bij potentiële nieuwe leden.

Voor iedereen

De cursussen worden gratis of tegen een gereduceerd tarief aangeboden zodat alle sporten voor iedereen toegankelijk zijn. Er kan in de volgende plaatsen deelgenomen worden aan één van de cursussen: Ezinge, Grijpskerk, Oldehove en Zuidhorn.

Doorstroom naar verenigingen

Als kinderen via de kennismakingslessen de eerste stap richting een sport hebben gezet bieden de sportaanbieders meestal een aantrekkelijk vervolg op de lessenreeks. Hiermee stimuleren ze kinderen om lid te worden van hun vereniging.

Samenwerking

Huis voor de Sport Groningen voert de Sporthopper voor meerdere gemeenten in de provincie Groningen uit. Meer informatie vindt u op www.sporthopper.nl.
 

Meer nieuws

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

Sportclubs onder strenger toezicht belastingdienst

Uitslag werknemersonderzoek Arbeidsloket

meer nieuws in het archief