Zoek binnen hvdsg.nl...

Groot dansfeest ‘Vandaag is Rood’ voor 55+ ers

Op dinsdagmiddag 4 oktober 2011 werd in de Sorghvliethal een groot dansfeest voor 55+ers georganiseerd met als thema ‘Vandaag is ROOD’. Dit in het kader van de landelijke actie ‘Mag ik deze dans van u?’. Veendam was met dit dansfestijn de winnaar van de Provinciale prijs van Groningen.

Het dansfeest ‘Vandaag is ROOD’ werd op 4 oktober 2011 voor alle 55+ers van Veendam georganiseerd en vond plaats in de Sorghvliethal van 13.30-16.00 uur. Oktober was de landelijke dansmaand. Verschillende dansstijlen kwamen aan bod op deze swingende middag met eigen diskjockey, met muziek van Vera Lyn tot Abba! Het dansfeest werd georganiseerd door Pieta Loots van het Ouderenwerk Compaen samen met de Cultuurconsulent Anne Margreet Drenth. Vanaf 13.30 uur stroomden de dansers, veelal gekleed in rode outfits, de Sorghvliethal binnen. Het was een geslaagde middag met ruim 180 deelnemers. De aanwezigen waren zeer enthousiast en vonden het geheel zeker voor herhaling vatbaar.

Vanuit de landelijke organisatie werd per provincie een prijs uitgereikt voor het leukste en meest originele dansevenement. Veendam was de grote winnaar van de provincie Groningen met het thema ‘Vandaag is ROOD’. Van 19 september tot 3 oktober werd het Veendammer dansevenement gepromoot middels een filmpje op RTVNoord. De opnames voor dit filmpje waren op vrijdag 2 september op de Vismarkt in Groningen. Pieta Loots van Ouderenwerk Compaen heeft een interview gehad met Olga Commandeur, gastvrouw van “Mag ik deze dans van u?”.

Meer nieuws

Sarèl de Jong geeft kickboks-clinics aan kinderen

Damster leerlingen opgeleid tot schoolpleincoach

De Hoeksteen wordt Sportieve Gezonde School

SportinZicht oktober nu online!

Denk mee over Kardinge tijdens Beweegcafé op 29 oktober

Openbare sportplekken voorzien in behoefte

Gronings Sportdebat kent geen winnaar

'Kinderen acht uur stil laten zitten is misdadig'

'Vergeten' Oost-Groningers fitter geworden

meer nieuws in het archief