Zoek binnen hvdsg.nl...

Gronings Sportdebat

Politieke partijen debatteren over sportbeleid gemeente Groningen tijdens Gronings SportdebatTwaalf politieke partijen gaan tijdens het Gronings Sportdebat op donderdagavond 27 september met elkaar in discussie over het sportbeleid van de gemeente Groningen. Het Sportdebat is onderdeel van de Nationale Sportweek, waarvan Groningen dit jaar hostcity is. In Kinepolis zal debatleider Frederick Stokker de discussies leiden. Met het oog op de gemeenteraadsverkiezing in Groningen op 21 november een belangrijk moment voor de partijen om hun stem te laten horen.

Tijdens het debat worden drie stellingen behandeld en per stelling gaan vier partijen met elkaar in discussie. De stellingen komen voort uit een aantal thema’s die centraal staan in het Nationaal Sportakkoord dat in juni ondertekend is door VWS-minister Bruno Bruins, VNG-voorzitter Jan van Zanen, de voorzitter van de Vereniging Sport en Gemeenten/VSG Lucas Bolsius en de voorzitter van NOC*NSF André Bolhuis. Na de discussie tussen de vier partijen kunnen de overige partijen en het aanwezige publiek mee discussiëren. Daarnaast is er voor iedere partij de gelegenheid om een korte pitch te houden waarbij partijen ingaan op hun rol voor de sport in Groningen.

De aanwezige partijen zijn 100% Groningen, CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA, Stad en Ommeland, SP, Sportpartij, Student en Stad en VVD. Het Gronings Sportdebat is vrij toegankelijk voor iedere geïnteresseerde.

Meer info? Klik hier. Direct aanmelden? Klik hier.


Het Gronings Sportdebat wordt georganiseerd door het Sport Science Institute Groningen, Sportplein Groningen en Huis voor de Sport Groningen.

Meer nieuws

Nieuwsbrief Buurtsportcoach Academy Noord

Nieuwsbrief KennisLab BIOR Noord

Lancering Buurtsportcoach Academy Noord

Lancering Sport- en Cultuurhopper in gemeente Groningen

WandelFit met Ommetjes Tocht om de Noord

2e Pilotfase Vrijwilligers & Co

Nieuwe ronde Ondersteuningsaanbod Gezonde School 2019-2020

De 6 B’s die essentieel zijn voor vrijwilligerswerk

Donar en Sarèl de Jong grote winnaars Sportgala

Gronings Sportdebat op 28 februari a.s.

meer nieuws in het archief