Zoek binnen hvdsg.nl...

GRONINGER TRAINERS LEREN POSITIEF COACHEN IN UITVERKOCHT MARTINIPLAZA

Afgelopen maandagavond, op 16 januari 2012, vond de theatervoorstelling ‘Wel winnen hé!’ plaats in Groningen. In het uitverkochte theater van MartiniPlaza maakten ruim 900 trainers, coaches en bestuurders van sportverenigingen uit de provincie Groningen kennis met Positief Coachen. Tijdens een anderhalf uur durende voorstelling nam Ewald van Kouwen van de Stichting Positief Coachen het publiek mee in de wereld van het begeleiden van jeugdsporters.

In de voorstelling waarin FC Groningen C3 figureerde kregen de bezoekers te zien hoe een jeugdtrainer verandert van een tiran naar een coach die zijn ploeg aan het spelen krijgt. Benader niet het negatieve, maar het positieve. Die boodschap kregen de trainers en coaches mee. Geef kinderen tijdens hun sportbeoefening plezier en zelfvertrouwen en het aantal jeugdige sporters dat afhaakt zal afnemen. Uit talloze studies blijkt namelijk dat een schreeuwende trainer minder bereikt dan een coach die zijn spelers positief benadert. Het gaat om spelplezier en zelfvertrouwen. Als een team dat heeft, speelt het veel beter.

Na afloop gaven de aanwezigen aan dat ze veel herkenbare taferelen op het podium hadden gezien. "Dit zie je wekelijks langs de velden", zei een trainer. "Ons werd vanavond echt een spiegel voor gehouden die heel leerzaam is”. Met tips en tools die zowel op het sportveld als in de opvoeding van pas kunnen komen gingen alle trainers, bestuurders en ouders naar huis. Hopelijk zien we binnenkort de eerste resultaten langs de lijn op de sportvelden in Groningen. De theatervoorstelling is een initiatief van Stichting Positief Coachen in samenwerking met de sportbonden en Huis voor de Sport Groningen.

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief