Zoek binnen hvdsg.nl...

Groninger Noordlease Sportgala 2012 geslaagd!

Huis voor de Sport Groningen organiseerde gisteren het Groninger Noordlease Sportgala 2012 in een overvol MartiniPlaza in Groningen. Het was een geslaagde avond met de uitreiking van vijf sportprijzen: Sporttalent van het jaar, Sportploeg van het jaar, Sportman/ Sportvrouw van het jaar, Groninger Sportheld 2012 en de Provinciale Sportprijs. De presentatie en entertainment van het Groninger Noordlease Sportgala 2012 was in handen van Ebel Jan van Dijk (Jongens van Lucht) en evenementenbureau ZieOmmeZijde.

De winnaars

Via www.groningersportheld.nl stemde het publiek op de Sportman/Sportvrouw en Sportploeg van 2012. Samen met het journalistenforum en het ex-topsportersforum bepaalde het publiek de winnaars.

Sportman/sportvrouw 2012
Zwemster Ranomi Kromowidjojo werd Sportvrouw van 2012. Zij liet atleet Giovanni Codrington en hippier Jur Vrieling achter haar.

Sportploeg 2012
Bobteam van Calker won de prijs voor beste Sportploeg van 2012 voor de volleyballers Abiant/Lycurgus en Groningen Atletiek (vrouwen).

Sporttalent 2012
Eva Reinders (atletiek kogelslingeren) werd uitgeroepen tot Sporttalent van 2012. Rianne Echten (korftbal) en Marieke Tienstra (zwemmen) grepen naast de prijs. Op het sporttalent van het jaar kon niet gestemd worden door het publiek. De winnaar werd bepaald door de Sportprijscommissie.

Provinciale Sportprijs 2012
Naast voorgenoemde prijzen werd ook dit jaar weer de Provinciale Sportprijs uitgereikt. Deze prijs wordt bepaald door de Provincie Groningen en de Sportprijscommissie samen. IJsvereniging Groningen (YVG Groningen) won de Provinciale Sportprijs.

Groninger sportheld 2012
Na het succes van vorig jaar werd ook dit jaar de Groninger Sportheld 2012 benoemd. Deze breedtesportprijs is bedoeld voor leden van sportverenigingen die zich op een bijzondere manier inzetten, hetzij door sportprestaties of vrijwilligerswerk. Uit ruim 50 aanmeldingen werden de drie genomineerden Roberto Bots en Jasper Huls (asvb Blijham), Willy Jansen (vv ‘t Zandt) en Wim Staal (Judovereniging Groningen) gekozen. Wim Staal won de prijs van Groninger Sportheld 2012.

Partners

Noordlease is net als vorig jaar naamgever van het Sportgala. RTV Noord en Dagblad van het Noorden zijn samen mediapartners van het Groninger Noordlease Sportgala 2012. Noorderpoort, Provincie Groningen, Gemeente Groningen en MartiniPlaza hadden hun commitment voor het gala al eerder getoond.

Naast deze zeven grote partners hebben Alfa-college, BanoPro, BDO, CompuSystems, Gemeente Eemsmond, Grontmij, Heijkoop & Partners Gerechtsdeurwaarders, ING, Instituut voor Sportstudies (HIS), iWink, Wagner Group en WM Veenstra Druk Print Sign zich aan het sportgala gecommitteerd.

www.groningersportheld.nl

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief