Zoek binnen hvdsg.nl...

Groninger Noordlease Sportgala 2011 geslaagd

Huis voor de Sport Groningen organiseerde gisteren het Groninger Noordlease Sportgala 2011 in een overvol MartiniPlaza in Groningen. Het was een geslaagde avond met de uitreiking van vijf sportprijzen: Sporttalent van het jaar, Sportploeg van het jaar, Sportman/ Sportvrouw van het jaar, Groninger sportheld 2011 en de Provinciale Sportprijs. De presentatie van het Groninger Noordlease Sportgala 2011 was in handen van Femke Wolthuis en Frederick Stokker. Dansacademie Lucia Marthas, Rhönradartiest Boy Looijen en zanger Rodney Elzer tekenden voor het verrassende entertainment.

De winnaars
Meer dan 5300 mensen stemden via www.groningersportheld.nl op de Sportman/sportvrouw en Sportploeg van 2011. Samen met het journalistenforum en het ex-topsportersforum bepaalde het publiek de winnaars.

Sportman/sportvrouw
Wielrenner Bauke Mollema werd Sportman van 2011. Hij liet zwemster Ranomi Kromowidjojo en judoka Kim Polling achter zich.

Sportploeg
GasTerra Flames won de prijs voor beste Sportploeg van 2011 voor Groningen Atletiek en roeiduo Blink & Sluis.

Sporttalent
Henk Jaap Moorlag (mountainbike) werd uitgeroepen tot Sporttalent van 2011. Marije Oosterhuis (zwemmen, aangepast sporten) en Rianne Echten (korfbal) grepen naast de prijs.

Op het sporttalent van het jaar kon niet gestemd worden door het publiek. De winnaar werd bepaald door de Sportprijscommissie. Naast voorgenoemde prijzen werd ook weer de Provinciale Sportprijs uitgereikt. Deze prijs wordt bepaald door de Provincie Groningen en de Sportprijscommissie samen. Marianne Timmer won de Provinciale Sportprijs.

Voor het eerst dit jaar werd ook de Groninger sportheld 2011 benoemd. Deze breedtesportprijs is bedoeld voor leden van sportverenigingen die zich op een bijzondere manier inzetten, hetzij door sportprestaties of vrijwiligerswerk. Uit 70 aanmeldingen werden de drie genomineerden Anko Odding (loopgroep Nienoord), Onno Kukler (Kids United) en Truus Vlietstra (Nic. Korfbal) gekozen. Anko Odding won de prijs van Groninger sportheld 2011.

Partners
Noordlease is naamgever van het gala. RTV Noord en Dagblad van het Noorden zijn samen mediapartners van het Groninger Noordlease Sportgala 2011. Noorderpoort, Provincie Groningen en MartiniPlaza hebben hun commitment voor het gala ook getoond.

Naast de zes grote partners hebben BanoPro, ING, Heijkoop & Partners Gerechtsdeurwaarders, Gemeente Groningen, BDO, Alfa-college, het Instituut voor Sportstudies, MartiniSport, WM Veenstra, BioMCN, CompuSystems, Grontmij en Menzis zich aan het sportgala gecommitteerd.

www.groningersportheld.nl

Meer nieuws

Behoeftepeiling buurtsportcoaches oktober 2019

12 november: Sportcafé stad Groningen

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

meer nieuws in het archief