Zoek binnen hvdsg.nl...

Gezonde Sportkantines in Groningen

Afgelopen zomer is Huis voor de Sport Groningen gestart met het project de Gezonde Sportkantine. Bij sportverenigingen komen wekelijks miljoenen mensen van alle leeftijden bij elkaar. Sporten zorgt voor hen voor ontspanning, plezier én is onderdeel van een gezonde leefstijl. Hierbij speelt ook voeding een belangrijke rol. Na het sporten komen sporters en  bezoekers vaak bijeen in de kantine of het clubhuis om wat te eten of te drinken. Het huidige assortiment in de meeste sportkantines draagt echter niet bij aan een gezonde leefstijl. Men consumeert hier vooral patat, gefrituurde snacks, snoep, chips en suikerhoudende drankjes.

Lekkere en gezondere alternatieven
In Groningen zetten inmiddels vijf sportverenigingen de eerste stappen op weg naar een gezonder aanbod in hun clubhuis of sportkantine. De hockeyverenigingen MHC Dash en GHBS, voetbalvereniging GVAV Rapiditas, tafeltennisvereniging TTV Vinkhuizen en de sportkantine van Sporthal Scharlakenhof doen mee aan het project de Gezonde Sportkantine. Deze verenigingen ondernemen stappen om lekkere, leuke en gezonde(re) alternatieven aan te bieden en de keuze hiervoor te stimuleren. Zo wordt in hun sportkantine 'de gezonde keuze, de makkelijke keuze'. Het gaat daarbij echt niet alleen over groenten en fruit, maar bijvoorbeeld ook over gezonde(re) soorten chips, vezelrijke koeken, beter frituurvet en (sport)dranken met minder suiker.

Ook aan de slag met de Gezonde Sportkantine?
Meer informatie over het project is te vinden op www.gezondesportkantine.nl, of neem contact op met Huis voor de Sport Groningen via 0598-323200 of info@hvdsg.nl.

Meer nieuws

Nieuwsbrief Buurtsportcoach Academy Noord

Nieuwsbrief KennisLab BIOR Noord

Lancering Buurtsportcoach Academy Noord

Lancering Sport- en Cultuurhopper in gemeente Groningen

WandelFit met Ommetjes Tocht om de Noord

2e Pilotfase Vrijwilligers & Co

Nieuwe ronde Ondersteuningsaanbod Gezonde School 2019-2020

De 6 B’s die essentieel zijn voor vrijwilligerswerk

Donar en Sarèl de Jong grote winnaars Sportgala

Gronings Sportdebat op 28 februari a.s.

meer nieuws in het archief