Zoek binnen hvdsg.nl...

Gezocht: sportverenigingen voor deelname pilot Gezonde Sportkantine

Huis voor de Sport Groningen start met de pilot ’De Gezonde Sportkantine’. Hiermee worden sportverenigingen geholpen om het aanbod in hun sportkantine gezonder te maken. Maar hoe verleid je sporters en supporters om gezondere keuzes te maken in de sportkantine?

Onderzoek
Uit het onderzoek ‘De Gezonde Sportkantine’ (januari 2014) blijkt dat het assortiment in de kantine veelal bestaat uit tosti’s, patat, broodjes kroket, chips en suikerhoudende drankjes. Een keuze voor een gezonde snack is er amper of niet. Het is voor sportverenigingen lastig om sporters en supporters over te halen om voor een gezonde snack te kiezen. Het is aan sportvereniging om gezonde snacks op een leuke en creatieve manier te presenteren. Denk daarbij bijvoorbeeld bij het maken van een tosti met bruinbrood in plaats van wit brood.

Starterspakket
Huis voor de Sport Groningen zoekt zeven sportverenigingen die mee willen doen met de pilot. Wij inventariseren eerst het huidige assortiment, geven daarna advies en de sportvereniging krijgt vervolgens een starterspakket met informatie en leuke materialen voor in de kantine. Zo kan de vereniging direct aan de slag om gezondere keuzes voor de sporters en supporters te maken. Het aanbieden van gezondere producten  hoeft geen extra tijdsinvestering te zijn. Ook hoeft het huidige assortiment niet perse aangepast te worden. Welke sportverenigingen gaan deze uitdaging aan?

Aanmelden en meer informatie
Sportverenigingen kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar info@hvdsg.nl. Meer informatie is te verkrijgen via b.vandekant@hvdsg.nl of via 0598 –323200.

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief