Zoek binnen hvdsg.nl...

Genomineerden lokale Groninger Sportheld 2012 bekend

Huis voor de Sport Groningen organiseert ieder jaar in december het Groninger Noordlease Sportgala. Tijdens het sportgala worden de topsportprijzen uitgereikt. Vorig jaar werd Anko Odding bekroond tot eerste Groninger Sportheld. Ook dit jaar willen we lokale Groninger sporthelden weer in het zonnetje zetten! De hele maand oktober en begin november konden lokale sporthelden worden aangemeld. Uit ruim 50 aanmeldingen voor de verkiezing Groninger Sportheld 2012 zijn drie genomineerden gekozen.

Roberto Bots en Jasper Huls, Willy Jansen en Wim Staal komen in aanmerking voor de breedtesportprijs van Groninger Sportheld 2012. Op deze genomineerden kan niet gestemd worden. De commissie Groninger Sportheld bepaalt de winnaar. Deze prijs staat los van de topsportprijzen, waarvan de genomineerden bekend zijn. Er kan tot en met 14 december gestemd worden op de Sportman/Sportvrouw en Sportploeg van het jaar op www.groningersportheld.nl!

Op 17 december tijdens het Groninger Noordlease Sportgala 2012 in MartiniPlaza ontvangt de winnaar de prijs voor Groninger Sportheld 2012.

Roberto Bots en Jasper Huls

Aanmelder: ‘Deze twee voetbaltrainers van rond de 18 jaar van E1 te Blijham zijn ontzettend goede technische trainers die zich belangeloos inzetten voor de sport. Waar de meeste trainers vader zijn en uit het belang van hen trainen, doen deze jongens dit voor hun club. Jongens die eerder met lichte tegenzin voetbalden, staan nu te trappelen om naar de training te gaan. Daarom meld ik deze jongens van harte aan voor deze prijs.’

Willy Jansen

Aanmelder: ‘Willy is de duizendpoot van voetbalvereniging ’t Zandt. Zo zit ze in het bestuur, werkt ze vier keer per week als kantinedame en wast ze de wedstrijdtenues voor de hele vereniging. Hebben de jongens van het eerste problemen dan kunnen ze hun hart luchten bij “Grandmo”. Willy staat centraal voor alle duizendpoten die te vinden zijn bij de kleine sportverenigingen in de provincie Groningen. Deze vrijwilligers worden te weinig in het zonnetje gezet en daar moet verandering in komen!'

Wim Staal

Aanmelder: ‘Wim Staal uit Leek is al sinds 1965 actief in de judosport in Groningen. Toen ruim een jaar geleden onze vereniging getroffen werd door een fraude van maar liefst 90.000 euro, zette Wim zijn schouders eronder, samen met andere nieuwe bestuursleden en mede dankzij hem heeft de club het weten te overleven. Een vent met zo’n vrijwilligerscarrière verdient het gewoon om in het zonnetje gezet te worden.’

Commissie Groninger Sporthelden

De commissie die bepaalt wie de lokale Groninger Sportheld 2012 wordt bestaat uit:
•Hans Robben, manager Arjen Robben
•Harry Bouma, bestuursadviseur Noorderpoort
•Rob de Waard, directeur/bestuurder Huis voor de Sport Groningen

Partners

Noordlease is net als vorig jaar naamgever van het Sportgala. RTV Noord en Dagblad van het Noorden zijn samen mediapartners van het Groninger Noordlease Sportgala 2012. Noorderpoort, Provincie Groningen, Gemeente Groningen en MartiniPlaza hadden hun commitment voor het gala al eerder getoond.

Naast deze zeven grote partners hebben Alfa-college, BDO, CompuSystems, Gemeente Eemsmond, Grontmij, Heijkoop & Partners Gerechtsdeurwaarders, ING, Instituut voor Sportstudies (HIS), iWink, Wagner Group en WM Veenstra Druk Print Sign zich aan het sportgala gecommitteerd.

Meer nieuws

Behoeftepeiling buurtsportcoaches oktober 2019

12 november: Sportcafé stad Groningen

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

meer nieuws in het archief