Zoek binnen hvdsg.nl...

Gemeente Eemsmond in beweging door extra geld vanuit sportimpuls

De gemeente Eemsmond heeft zo'n € 500.000,- subsidie ontvangen voor projecten van het Eemsmondse sportprogramma 100% fit. De subsidie wordt besteed aan projecten voor kinderen van 0 tot 18 jaar (dus bij basisscholen, het HHC en peuterspeelzalen) en aan het project 'Zo kan het ook' voor NOVO. 

Wethouder Harald Bouman is blij met de binnengehaalde subsidie: "We blijven van alles doen om onze inwoners - van jong tot oud - te stimuleren, meer te bewegen. En met hulp van Huis voor de Sport Groningen heeft het team van Eemsmond 100% fit een topprestatie geleverd door deze subsidies binnen te halen. Met het geld kunnen we zeven prachtige projecten in onze gemeente van start laten gaan". 

Projecten in Eemsmond
In de gemeente Eemsmond starten binnenkort zeven sportimpulstrajecten, waaronder 'B-Fit', 'Beweegkriebels/Beweegdiploma' en 'Zo kan het ook'. 'B-Fit' vindt plaats in het onderwijs met als doel het voorkomen en stabiliseren van overgewicht onder jeugd en jongeren in de leeftijd van 2 tot en met 15 jaar. Het project Beweegkriebels richt zich op kinderen van 0-4 jaar in de kinderopvang en peuterspeelzalen, waarbij het doel is om kinderen meer te laten bewegen. Het doel van 'Zo kan het ook' is het vergroten van de structurele sport- en beweegdeelname van mensen met een verstandelijke (of meervoudige) handicap in zorginstellingen.

Eemsmond, 100% fit
Leefbaarheid is een belangrijk speerpunt in de gemeente Eemsmond: een veilig en sociaal leefklimaat in een prettige omgeving. Eén van de manieren om dat te realiseren is via sportactiviteiten. Sporten verbindt. Sporten heeft een sociaal en maatschappelijk karakter en is tevens goed voor lichaam en geest. Om hier invulling aan te geven, heeft de gemeente in 2009, in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen, 'Eemsmond 100% fit' opgericht. Zo wil de gemeente haar inwoners letterlijk in beweging te krijgen, op een leuke, interactieve en sociale manier. De gemeente vindt het bovendien belangrijk dat verenigingen met elkaar samenwerken zodat accommodaties multifunctioneel gebruikt kunnen worden en daardoor een hoge bezetting hebben. Ook daar helpt het team van 100% fit aan mee. 

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief