Zoek binnen hvdsg.nl...

GasTerra Flames verzorgde flitsende basketballclinics voor basisschoolkinderen uit Musselkanaal

Wie wel eens basketbal kijkt of speelt, weet hoe veelzijdig en spectaculair deze zaalsport is. Onder bezielende leiding van Ramon Wiersema, trainer van GasterraFlames, maakten ruim 200 kinderen basisschoolkinderen kennis met deze flitsende sport. Hij werd daarbij ondersteund door Jung Hye van der Gaast, combinatiefunctionaris van het Sport- en beweegteam Gemeente Stadskanaal. Verder hielpen Petra en Wouter Futselaar van de basketbalvereniging MSK mee. De clinics werden afgelopen week in sporthal De Veenhorst te Musselkanaal verzorgd tijdens de gymnastieklessen.

Basketballclinics
Op twee dagen kregen alle kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 basketball-les. De volgende basisscholen werden uitgenodigd: CBS De Lindenborgh, KBS Sint Antonius en OBS De Musselhorst. Alle kinderen die mee hebben gedaan, zijn uitgenodigd om een eredivisie wedstrijd van GasTerra Flames (Donar) in Groningen te bezoeken.


Op de eerste dag werd er fanatiek meegedaan door de kinderen van De Lindenborgh.
Vooral de uitdaging van Ramon voor de kinderen: “Wie is de beste?” leverde strijdbare kinderen op. De een wilde gewoon beter zijn dan de andere. Er werd goed opgelet en de oefeningen werden fanatiek nagedaan. Ter afsluiting werd elke groep uitgedaagd om een wedstrijd te spelen tegen de drie trainers. Het algemene doel dat kinderen een leuke tijd hadden, werd zeker behaald, gelet op het plezier dat ze hadden.
De kinderen die op de tweede dag langskwamen hadden ook veel plezier. Nadat Ramon de oefeningen uitlegde werkten zij hard. De kinderen konden leuke prijsjes verdienen als ze als eerste een oefening afrondden. Je kon aan de gezichten zien dat zij dit een mooie afwisseling vonden van de reguliere gymnastiekles. De kinderen van groep 6 van Sint Antoniusschool waren zo onder de indruk van deze les, dat Ramon er niet aan ontkwam om na de clinic enkele handtekeningen uit te delen. Ook de kinderen van De Musselhorst deden fanatiek mee. Dat viel vooral te zien aan het afsluitende wedstrijdje. De kinderen gaven de vier trainers goed partij en sleepten er een gelijkspel uit. Een prima resultaat waar iedereen had genoten, ook de aanwezige leerkrachten!

Basketball-toernooi Musselkanaal/Mussel
Op woensdagmiddag 29 februari 2012 van 13:30 tot 16:00 uur kunnen alle basisschoolkinderen uit Musselkanaal en Mussel meedoen aan een basketbaltoernooi. Dit toernooi is in sporthal De Veenhorst te Musselkanaal. Op de scholen hebben de kinderen een flyer gekregen waarmee ze zich kunnen aanmelden. De kinderen mogen zelf teams van 3 spelers samenstellen. De deelname aan het toernooi is GRATIS en je mag je vriendin of je vriend meenemen. Neem ook je sportschoenen en –kleding mee.
Om de (klein)kinderen aan te moedigen is het leuk dat ouders, opa’s/oma’s, leerkrachten en andere belangstellenden naar de sporthal komen. Iedereen kan op de tribune toekijken om te zien wat zijn/haar (klein)zoon, -dochter, broer of zus heeft geleerd.

Jeugdtrainingen MSK-Basketball
Kinderen die het leuk hebben gevonden kunnen naar de jeugdtrainingen van MSK komen. Deze zijn iedere vrijdagavond van 19:00 – 20:00 uur in sporthal De Veenhorst. Alle belangstellenden mogen bij de vereniging zowieso de eerste vier keer gratis meetrainen.

Organisatie
De clinics zijn financieel mogelijk gemaakt door GasTerra Flames en de gemeente Stadskanaal. Daarvoor wil de basketbalvereniging MSK hun langs deze weg bedanken.
Voor meer informatie over basketballen in Musselkanaal kun je contact opnemen met de Basketbalvereniging MSK of kijk op www.msk-basketball.nl.

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief