Zoek binnen hvdsg.nl...

Fittesten GA! project Stadskanaal

Ruim 220 bewoners doen op 6 november mee aan de fittest in Stadskanaal.

Gemeente Stadskanaal organiseert samen met Huis voor de Sport Groningen en Stichting Welstad het Groningers Actief Project (GA! Project). Inwoners tussen 60 en 80 jaar, woonachtig in de wijken, De Borgen, Vogelwijk, De Hagen en Parkwijk hebben een uitnodiging gekregen voor deelname aan het project. Ruim 220 bewoners hebben zich opgegeven voor de fittest op 6 november in Sporthal De Spont in Stadskanaal.

Doel van het project

Bewegen is goed voor je gezondheid, je voelt je fitter en het verlaagt de kans op onder andere hart- en vaatziekten, suikerziekte en overgewicht. Met dit project willen wij meer mensen in beweging krijgen en laten voelen hoe goed het is om te bewegen. Een half uur per dag bewegen op matig intensief niveau, vergroot de weerstand en geeft een minder vermoeid gevoel.

Wat houdt het project in?

Het project begint met de fittest op 6 november. Tijdens de fittest wordt vastgesteld welk vervolgaanbod het beste bij degene past. Hieruit volgt een beweeg- en coachprogramma. Voor mensen met een chronische aandoening wordt een aangepaste fittest en een aangepast beweegprogramma aangeboden. Er worden voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd over voeding, valpreventie en efficiënt bewegen. Daarnaast wordt het sportaanbod voor 55-plussers in kaart gebracht en samengevoegd in een folder. Op deze wijze kunnen wij mensen doorverwijzen naar de juiste sportclub of -vereniging.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marianne Postma van Huis voor de Sport Groningen, T: (0598) 323 200 of Email: m.postma@hvdsg.nl.

Meer nieuws

Behoeftepeiling buurtsportcoaches oktober 2019

12 november: Sportcafé stad Groningen

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

meer nieuws in het archief