Zoek binnen hvdsg.nl...

Kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening in beweging met Fitkids in de provincie Groningen

Fitkids is een fitness- en oefenprogramma, ontwikkeld door Stichting Fitkids, voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Kinderen die deelnemen aan Fitkids krijgen trainingen in groepsverband onder professionele begeleiding van een (kinder)fysiotherapeut. Er wordt zowel individueel op de fitnessapparatuur getraind als in groepsverband. Voor ieder kind worden individuele doelen gesteld. De meeste kinderen trainen een half jaar tot maximaal een jaar in Fitkids en gaan daarna sporten bij een club of vereniging.

Fitkids in de provincie Groningen

Fitkids wordt op meer dan 150 locaties in Nederland gegeven, waaronder op 8 locaties in de provincie Groningen. Stichting Fitkids wil de komende jaren verder uitbreiden, zodat Fitkids voor ieder kind met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening bereikbaar is. Fitkids wordt door een groot aantal zorgverzekeraars vergoed.

Meer informatie over Fitkids? Klik hier.

Bron: Fitkids

Meer nieuws

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief