Zoek binnen hvdsg.nl...

Huis voor de Sport Groningen samenwerkingspartner Fietsfestijn Haren-Haren

De eerste editie van Haren-Haren werd verreden op 29 juni 2013. Het leek erop dat de wind vorig jaar op de deelnemers achtervolgde. Dit jaar zal de tweede editie gereden worden op zaterdag 28 juni.

Voor de afwisseling zullen de deelnemers dit jaar een andere route afleggen. Het idee is om Haren (Gn) en het gebied tot en met Haren Ems (Duitsland) letterlijk en figuurlijk op de kaart te zetten. Dit jaar gaat de organisatie voor 1.000 deelnemers die starten vanaf het Raadhuisplein in Haren (Gn).

Deelnemers zullen terug in de tijd gaan, doordat zij dit jaar fietsen over een ontzettend mooie route. Er wordt gefietst via het Zuidlaardermeer naar het zuidoosten naar Wildervanksterdallen richting Onstwedde en naar en door vesting Bourtange, waar de eerste verzorgingspost is. Dan door Duitsland naar het zuiden en terug naar Nederland via de smokkelroute bij Ter Apel. Vervolgens omhoog via Westerwolde, Mussel naar de tweede verzorgingpost in Stadskanaal bij Museumspoorlijn S.T.A.R. Het laatste stukje rijden de deelnemers via de Hondsrug terug naar Haren (Nederland). Kortom een prachtige tocht met diverse historische bezienswaardigheden.

Om Haren (Gn) en het gebied tot en met Haren Ems (Duitsland) op de kaart te zetten is er gekozen om de bezienswaardigheden en partners te presenteren in een speciaal Haren-Haren magazine. Spreekwoordelijk fietsen we door Stijlvol Haren langs recreatieve en historische bezienswaardigheden om vervolgens terug te keren naar Gastvrij Haren om te genieten van een nazit met entertainment. Machst du mit? Doe mee!

Voor meer informatie en aanmelden ga naar www.haren-haren.nl

Meer nieuws

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief