Zoek binnen hvdsg.nl...

Fiets je fit met Fiets-Fit De Marne!

Vanaf zaterdag 24 september start in gemeente De Marne het project Fiets-Fit. Fiets-Fit is een 6 weken durende kennismakingscursus mountainbiken voor bewoners in de gemeente De Marne vanaf 30 jaar. Met Fiets-Fit train je zes weken lang om je fietstechniek en uithoudingsvermogen te verbeteren. Deelnemers hoeven geen ervaring te hebben met mountainbiken of te beschikken over een uitstekende conditie.

Vanaf 24 september wordt er 6 weken lang vanaf 14.00 uur onder professionele begeleiding aandacht besteed aan verschillende basistechnieken en –vaardigheden. Er wordt iedere week vertrokken vanaf Restaurant ‘Het Booze Wijf’, Strandweg 1, 9976VS, Lauwersoog. Na deze zes weken heb je de conditie en beheers je de techniek om mee te doen aan een NTFU-toertocht.

Heb je geen geschikte fiets en wil je toch deelnemen aan Fiets-Fit? Informeer dan naar de mogelijkheden voor huur of eventuele aanschaf van een fiets bij Hannes de Boer, 0598-323200, h.deboer@hvdsg.nl.
Tijdens deze trainingen ben je via de NTFU verzekerd tegen fietsschade en je ontvangt twee edities van Fietssport Magazine, een Shimano bidon en een herinneringscertificaat na afloop.

Inschrijving
Aanmelding kan via www.fiets-fit.nl, klik op deelnemen en klik op de startlocatie bij jou in de buurt.

Het project Fiets-Fit is een samenwerkingsverband tussen de gemeente, Huis voor de Sport Groningen, Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU), TFC Winsum (Toerfietsclub Winsum), Restaurant Het Booze Wijf, Bikecentre Dik en Staatsbosbeheer.

NASB De Marne
Sinds januari 2011 is de gemeente gestart met het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen (NASB). NASB is een sportstimuleringsproject en wil inwoners uit verschillende leeftijdsgroepen in de gemeente activeren om een meer actieve en gezonde leefstijl aan te nemen. Activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met lokale partijen.

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief