Zoek binnen hvdsg.nl...

Feestelijke opening 'Yo Waterrr!' op H. Gerardusschool in Ter Apel

Op woensdag 12 juni jl. vond op de H. Gerardusschool in Ter Apel de feestelijke start plaats van ‘Yo Waterrr!’, een project van Waterbedrijf Groningen en Huis voor de Sport Groningen met als doel om jeugd en jongeren in de provincie Groningen te stimuleren om kraanwater te drinken in plaats van zoete dranken.  De officiële provincie brede kick-off volgt aan het begin van het nieuwe schooljaar.

Meerderheid Groningse kinderen krijgt zoet drinken mee naar school

Schoolkinderen uit de provincie Groningen krijgen vooral zoet drinken mee naar school, één op de vijf krijgt een beker, bidon of fles kraanwater mee. Dat blijkt uit een onderzoek dat is gedaan in opdracht van de landelijke waterbedrijven onder kinderen tussen 4 en 12 jaar.

Challenge ‘Yo Waterrr!’
Waterbedrijf Groningen participeert al jaren in programma’s om kraanwater bij kinderen te stimuleren. Dit jaar is er met ‘Yo Waterrr!’ een samenwerkingsverband gestart met Huis voor de Sport Groningen, waarbij meer dan tweeduizend kinderen worden bereikt. Leerlingen van meer dan 20 Sportieve Gezonde Scholen doen tussen juni en november mee met dit stimuleringsproject. Zo ook op de H. Gerardusschool, waar  het uitdelen van water aan ouders, kinderen en leerkrachten en een waterestafette onderdelen waren van de feestelijke start. Daarnaast doen zowel leerlingen als ouders mee met de challenge om, gedurende een week, water te drinken in plaats van zoete dranken, waarbij de resultaten worden bijgehouden op een scorekaart.

Kraanwaterdag
‘Yo Waterrr!’ is één van de onderdelen van het thema Sportieve Gezonde Jeugd van Huis voor de Sport Groningen, waarbij kinderen geactiveerd worden om meer te bewegen en gezonder te leven. Alle scholen krijgen daarnaast de mogelijkheid een watertappunt te installeren met als doel een wekelijkse ‘kraanwaterdag’ te introduceren. Oftewel, elke week wordt er een dag kraanwater gedronken in plaats van zoete drankjes. Deze campagne moet het drinken van water op scholen een flinke impuls geven.

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief