Zoek binnen hvdsg.nl...

Een gezonde basis voor de toekomst van de Groninger jeugd

GasTerra en Huis voor de Sport Groningen slaan handen ineen

GasTerra en Huis voor de Sport Groningen slaan de handen ineen en gaan voor het komende jaar een samenwerking aan gericht op het stimuleren van sport, bewegen en een gezonde leefstijl op basisscholen in de provincie Groningen. Onder de vlag van het project de “Sportieve Gezonde School” krijgt de Groningse jeugd een gezonde basis voor de toekomst.

“GasTerra is zeer positief over de samenwerking met Huis voor de Sport Groningen in het project de “Sportieve Gezonde School”. Op deze manier kunnen we bijdragen aan een gezondere leefwijze voor de jeugd in de provincie Groningen. Ons sponsorbeleid richt zich op Groningse projecten, waarbij wij ook graag  ruimte maken voor maatschappelijke projecten', aldus Anton Buijs, manager Communicatie & Public Affairs. ‘Wij hopen dat het project zoveel positieve uitstraling heeft, dat andere provinciën in Nederland dit goede voorbeeld zullen volgen.”                                                          

Sportieve Gezonde School
Binnen een Sportieve Gezonde School krijgen kinderen 16 weken lang (extra) bewegingsonderwijs van een vakleerkracht en zijn er meer beweegmomenten tijdens en na schooltijd. Kinderen ontdekken waar hun talenten liggen en ervaren hoe leuk bewegen is. Maar een gezonde leefstijl heeft niet alleen met meer bewegen te maken, ook gezonde voeding speelt een belangrijke rol. Evenals de betrokkenheid van ouders, leerkrachten en sportverenigingen. Hier is binnen een “Sportieve Gezonde School” veel aandacht voor. Alleen dan wordt een goede basis gelegd voor een gezonde jeugd.

Ons streven is om alle basisschoolleerlingen, ouders en leerkrachten te laten kennismaken met de Sportieve Gezonde School”, aldus Rob de Waard, directeur/bestuurder van Huis voor de Sport Groningen. “Wij zijn dan ook zeer verheugd met de maatschappelijke betrokkenheid van GasTerra en hun financiële bijdrage. We hopen dat we met deze grote onderneming ook andere bedrijven kunnen verleiden om op vergelijkbare wijze hun maatschappelijke betrokkenheid bij een gezonde jeugd in onze provincie te etaleren.”

Samenwerkingspartners “Sportieve Gezonde School”
De “Sportieve Gezonde School” is een programma dat onder de vlag van Sportplein Groningen is ontwikkeld door Huis voor de Sport Groningen, de Hanzehogeschool Instituut voor Sportstudies en Stichting Openbaar Onderwijs Marenland. Naast GasTerra en Sportplein Groningen ondersteunen ook de firma Nijha uit Lochem en de betrokken basisscholen de ‘Sportieve Gezonde School.”

Start project
Op 9 februari jl. zijn 2 basisscholen in Delfzijl van start gegaan met de ‘Sportieve Gezonde School’. Heeft uw school interesse in de ‘Sportieve Gezonde School’?  Neem dan contact op met Huis voor de Sport Groningen via 0598-323200 of per e-mail info@hvdsg.nl

Meer nieuws

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief