Zoek binnen hvdsg.nl...

Duurzame sportvereniging!? Meld je aan!

Verenigingen kampen met teruglopende financiële middelen door dalende sponsoren contributie-inkomsten en lagere kantinebestedingen. Daarnaast hebben veel verenigingen te maken met oplopende exploitatiekosten door veroudering van de accommodatie, verlichting en gestegen energietarieven.

Energiebesparing van de accommodatie kan de positie van de vereniging structureel versterken. We merken de laatste jaren dat meer verenigingen interesse krijgen in maatregelen die het verbruik van energie verlagen.

Huis voor de Sport Groningen, SportStroom en Heijmans hebben de handen ineen geslagen om te komen tot een project gericht op het verduurzamen van de accommodatie. Om dit proces op gang te brengen heeft Huis voor de Sport Groningen een startsubsidie ontvangen.

Door deelname aan het project is de vereniging in staat om zijn accommodatie zonder extra investering en/of vorm van lening energiezuiniger te maken en hierdoor op termijn zijn financiële positie te versterken.

Huis voor de Sport Groningen is op zoek naar 10 buitensportverenigingen voor de pilotfase (tot 1 januari 2015). Om in aanmerking te komen moet uw vereniging aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Uw sportvereniging is gevestigd in de provincie Groningen;
  • De vereniging beschikt over een heldere, vastgelegde en gedragen toekomstvisie;
  • De vereniging heeft affiniteit met verduurzaming en energiebesparing;
  • De vereniging is bereid hier het komende half jaar tijd voor te reserveren;
  • De accommodatie en exploitatie is in eigen beheer (geen rijks of gemeentelijk monument);
  • De accommodatie is minimaal 15 jaar oud;

Wilt u uw vereniging aanmelden of aarzelt u of uw vereniging hiervoor in aanmerking komt, neem contact op met Egbert Bakker en/of Jack Kamminga via 0598 – 323200 of e.bakker@hvdsg.nl of j.kamminga@hvdsg.nl

U kunt zich aanmelden tot 15 augustus. Bij meer dan 10 aanmeldingen maakt Huis voor de Sport Groningen een selectie. Hierbij kijken we naar verdeling sporttak en spreiding over de provincie. Iedereen ontvangt van ons bericht.

Meer nieuws

SportinZicht oktober nu online!

Denk mee over Kardinge tijdens Beweegcafé op 29 oktober

Openbare sportplekken voorzien in behoefte

Gronings Sportdebat kent geen winnaar

'Kinderen acht uur stil laten zitten is misdadig'

'Vergeten' Oost-Groningers fitter geworden

Gronings Sportdebat

meer nieuws in het archief