Zoek binnen hvdsg.nl...

DGF scoort goed internationaal

Stichting Disability Games Foundation (DGF) organiseerde afgelopen week de IWAS World Games 2013 in Stadskanaal. Tijdens de sluitingsceremonie is bekend gemaakt dat DGF ook de junioren variant van deze wedstrijd gaat organiseren. De IWAS Junior Games 2015 zullen dus ook in Nederland worden gehouden. De komende maanden zal duidelijk worden onder welke randvoorwaarden en waar het evenement georganiseerd zal worden.

Dit jaarlijks terugkerende evenement biedt junioren topsporters met een lichamelijke beperking een internationaal podium. Afgelopen zomer had Mayaguez (Puerto Rico) de eer om deze wedstrijd te organiseren. Eerdere edities vonden plaats in Olomouc (Tjechië) en Dubai (Verenigde Arabische Emiraten).


Stichting DGF bestaat sinds 2010 en heeft ondertussen de nodige ervaring opgedaan met het organiseren van internationale evenementen voor gehandicapte sporters. In 2010 organiseerden zij het IWAS EK atletiek, in 2012 het IPC EK atletiek en dit jaar natuurlijk de IWAS Word Games 2013 met atletiek, handboogschieten en zwemmen op het programma.

Meer nieuws

SportinZicht oktober nu online!

Denk mee over Kardinge tijdens Beweegcafé op 29 oktober

Openbare sportplekken voorzien in behoefte

Gronings Sportdebat kent geen winnaar

'Kinderen acht uur stil laten zitten is misdadig'

'Vergeten' Oost-Groningers fitter geworden

Gronings Sportdebat

meer nieuws in het archief