Zoek binnen hvdsg.nl...

Brede School Musselkanaal gaat gezond!

Van 24 februari tot 9 april staat bij alle partners van de Brede school Musselkanaal gezondheid en beweging centraal. De aftrap zal gegeven worden op de Sport en Speldag Musselkanaal dat dit jaar al voor de 26e keer georganiseerd wordt!

Het schooljaar 2011-2012 is door de partners van de Brede school, na groot succes van hetzelfde thema in 2009-2010, wederom gekozen om onderwerpen rondom het thema Gezondheid en Beweging onder de aandacht te brengen bij de jeugd van 0-18 jaar en hun ouders. In samenwerking met Stichting Welstad, (de Kameleon), Huis voor de Sport Groningen, Bibliotheek, de GGD, peuterspeelzaal, BSO en uiteraard CBS de Lindenborgh, OBS De Musselhorst, RKBS St. Antonius en Noorderpoort Musselkanaal worden er onder en na schooltijd activiteiten georganiseerd op het gebied van bewegen en gezonde voeding. Door samen te werken in Brede schoolverband en ondersteuning vanuit de combinatiefunctionarissen en vele vrijwilligers is het mogelijk een uitgebreid programma samen te stellen voor alle doelgroepen.

Gezonde voeding
De basisscholen geven onder schooltijd lessen over smaak, voeding en andere onderwerpen die te maken hebben met gezondheid. Verschillende groepen krijgen een echte diëtist, mondhygiëniste of fysiotherapeut in de klas en voor de scholen is er “Fruit in de klas” waarmee het eten van fruit wordt gestimuleerd. Ook staat er op 2 locaties een heus ‘winkelspel’ opgesteld om kinderen te leren over gezonde voeding.

Bewegen en naschoolse activiteiten
Samen met sportverenigingen worden er in de projectperiode iedere week clinics gegeven op de scholen. Ook kunnen in de voorjaarsvakantie de kinderen op 29 februari terecht voor een basketbaltoernooi i.s.m MSK Basketbal en na de vakantie zijn er na schooltijd extra beweeglessen te volgen. Het jeugd- en jongerenwerk organiseert ook extra activiteiten rondom het thema gezondheid. Zo is er op de woensdag in de voorjaarsvakantie een activiteit in de Kameleon en na de vakantie zijn er iedere woensdag vanaf 13.30 uur activiteiten rondom het thema gezondheid.

Ouders
Voor ouders was er in het verleden geen specifieke activiteit maar nu is er de ‘fietspuzzeltocht’ die ze samen met hun kinderen kunnen afleggen. Deze fietspuzzeltocht wordt gehouden op woensdagmiddag 28 maart in en rondom Musselkanaal. Iedereen mag meedoen, meer informatie en opgave bij combinatiefunctionaris Jung Hye van der Gaast, jhvdgaast@welstad.nl, 0621893785 ( ma t/m do).

Klap-tot Klaploop
Op maandag 9 april is de Klap tot klaploop de afsluiting van de projectperiode. In de afgelopen maand zijn kinderen op allerlei wijzen gestimuleerd mee te doen aan dit grote loopevenement in de gemeente. Alle basisscholen uit Musselkanaal dingen in de projectperiode mee naar het label Gezonde school. Klap tot Klap, dat dit jaar voor het eerst door de organisatie van de Klap tot Klap is ingesteld. Tijdens de projectperiode van de Brede school krijgen leerlingen ter voorbereiding op de loop, trainingen onder en na schooltijd en worden er gezondheidslessen gegeven. De uitreiking van de labels vindt plaats op 4 april op het gemeentehuis van Stadskanaal.

Meer nieuws

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

Sportclubs onder strenger toezicht belastingdienst

Uitslag werknemersonderzoek Arbeidsloket

meer nieuws in het archief