Zoek binnen hvdsg.nl...

Bijeenkomst ZZP’er in de sport, van VAR naar DBA

Huurt u als sportvereniging of -organisatie zzp’ers in? Werkt u zelf als zzp’er in de sport? Vanaf 1 mei 2016 is er veel veranderd door de nieuwe Wet DBA (deregulering beoordeling arbeidsrelaties). Deze vervangt de Verklaring arbeidsrelaties, beter bekend als de VAR.

Regelmatig ontvangen wij vragen van sportverenigingen en andere sportorganisaties over de wijze waarop de Belastingdienst nu oordeelt of er al dan niet sprake is van een dienstverband. Door de Wet DBA moet je voortaan vooraf - gezamenlijk met je opdrachtnemer - beoordelen of de samenwerking niet is te beschouwen als een arbeidsovereenkomst (loon, arbeid en gezag).

Tijdens een interactieve bijeenkomst gaan wij in op deze nieuwe wet en de verschillende arbeidsrelaties. Aan de orde komen de mogelijke risico’s voor opdrachtgever en opdrachtnemer, hoe je je kunt indekken en het praktisch kunt regelen. Wij organiseren deze bijeenkomst in samenwerking met De Haan Advocaten & Notarissen en deJong&Laan Accountants Belastingadviseurs

Voor wie:

Zzp’ers in de sport, sportorganisaties die zzp’ers inhuren en overige geïnteresseerden

Tijd:

19:15 – 21:30 uur

Datum:

Maandag 10 oktober 2016

Locatie:

Sportcentrum Kardinge, Groningen

Aanmelden kan per mail via arbeidsloket@hvdsg.nl of bel 050-8700100. U kunt van te voren al een specifieke situatie / casuïstiek per mail aan ons voorleggen.

Hopelijk tot maandag 10 oktober.
 

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief