Zoek binnen hvdsg.nl...

Bewoners strijden om titel, BESTE SPORTWIJK VAN GRONINGEN

GRONINGEN - Na de zomer organiseren Nijestee en Huis voor de Sport Groningen een wedstrijd. Ze willen weten welke Groningse woonwijk de mooiste en meest haalbare sportdroom heeft. Bewoners uit de wijken Corpus den Hoorn, de Oosterparkwijk, Kostverloren en Selwerd die graag actief zijn, kunnen mee dromen. Samen met andere bewoners en een paar professionals bedenken zij in een Sport Advies Groep de sportdroom voor hun eigen wijk.

Dromen én plannen maken

 Het belangrijkste doel van de sportdroom is dat zoveel mogelijk bewoners uit de wijk de kans hebben om te bewegen en elkaar te ontmoeten. De groep bewoners met het beste plan voor de wijk-sportdroom wint de battle en krijgt professionele begeleiding van Huis voor de Sport Groningen om het sportplan voor de wijk uit te voeren.


Sport Advies Groep

In iedere wijk organiseren Nijestee en Huis voor de Sport een Sport Advies Groep. Dit is een afgeleide van de succesvolle Bewoners Advies Groep waar Nijestee al een aantal jaar mee werkt. Een groep van maximaal vijftien bewoners komt vier keer samen en maakt, onder begeleiding van een onafhankelijke voorzitter, een sportdroom. In de Sport Advies Groepen mogen naast bewoners ook een paar professionals uit de wijk plaatsnemen, bijvoorbeeld iemand die actief is voor een sportvereniging of een activiteitenbegeleider. Ook jongeren zijn welkom om mee te dromen.


Vier keer

De eerste en laatste bijeenkomst is voor alle vier wijken gezamenlijk in het kantoor van Nijestee (Damsterpoort). Tijdens de vierde bijeenkomst presenteren de Sport Advies Groepen hun sportdroom voor een jury. De jury bepaalt welke wijk de beste sportdroom heeft. In de jury zitten de partners van deze verkiezing; Nijestee, Huis voor de Sport Groningen, Nijha en Martini Business. De bijeenkomsten zijn in september en oktober.
 

Aanmelden
Meer informatie over de Sport Advies Groep is te vinden op de website van Nijestee www.nijestee.nl/ikzoekinfo_initiatieven/Bewonersadviesgroep/297/

Meer nieuws

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief