Zoek binnen hvdsg.nl...

Bewegen? Juist met een longziekte!

Voor u als patiënt is bewegen belangrijk. Daarom organiseren de rayons Groningen, Drenthe en Friesland van het Astma Fonds op zaterdag 29 oktober een Beweeg-, doe- en verwendag op het UMC Groningen, locatie Beatrixoord in Haren. Het Huis voor de Sport Groningen, Sport Drenthe en de Frysas werken mee aan de dag.

Tijdens de Beweegdag kunnen mensen met een chronische longziekte, partners, mantelzorgers en zorgverleners elkaar ontmoeten. U maakt kennis met verschillende beweegactiviteiten onder begeleiding van fysiotherapeuten. Door mee te doen, ervaart u zelf welke bewegingsactiviteit het beste bij u past. Zoals zwemmen, jeu de boules, fitness of wandelen met GPS. U wordt deze dag begeleidt door een eigen beweegcoach.
Naast deze activiteiten is er het Longpunt. U krijgt inhalatie instructie van medicijnen door longverpleegkundigen, u kunt met vragen over (gezonde)voeding bij een diëtiste terecht, er is informatie over het gebruik van zuurstof en longarts Wempe zal spreken over Sarcoïdose.
U maakt kennis met het Astma Fonds in uw rayon; van informatief tot samen actief. Tot slot kunt u de hele dag de informatiemarkt bezoeken.

Gratis aanmelden
De Beweegdag vindt plaats op zaterdag 29 oktober, van 11.00 tot 16.00 uur bij het UMC Groningen, met een gezamenlijke start op locatie Beatrixoord, aan de Dilgwegt 5 in Haren. Iedereen kan gratis deelnemen aan de Beweegdag Noord – Oost Nederland. U ontvangt koffie en thee bij binnenkomst.

Gratis deelname
Deelname aan de beweegdag is gratis. Koffie en thee wordt u aangeboden bij binnenkomst.
Overige consumpties zijn voor eigen rekening.
Wij adviseren om makkelijk zittende kleding aan te doen of mee te nemen. Denk daarbij
ook aan: sportschoenen en zwemkleding.
Aanmelden via: beweegdagnoordnederland@astmafonds.nl of tel. (06) 10246578 (Astma Fonds, Janny HIlbolling/Wouter Scharenburg) voor 21 oktober.
De organisatie vraagt mensen geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Medidis, Nutricia Respifor

Meer nieuws

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief