Zoek binnen hvdsg.nl...

Best Buddies in de Sport

Best Buddies Nederland is een landelijke stichting die vriendschappen arrangeert tussen jongeren met en zonder een (licht) verstandelijke beperking. Deze jongeren gaan voor de duur van een kalenderjaar (of studiejaar) een vriendschap aan, waarin zij minimaal 2 keer in de maand samen iets leuks ondernemen (stad in, koken, filmpje kijken, nagels lakken, gamen, etc.) en elke week een vorm van contact hebben (hyves, belletje, kaartje, etc.). Op deze manier groeit er een bijzondere vriendschap! En is dat niet iets wat iedereen verdiend?!

Sinds 2010 heeft Best Buddies Nederland in samenwerking met de Hanze Hogeschool Groningen een bijzonder concept opgezet, namelijk: Best Buddies in de sport! Voor deze buddies geldt hetzelfde als voor de andere buddies, met een belangrijk verschil; sport en bewegen staan in deze vriendschappen centraal! De buddies gaan bijvoorbeeld samen naar de sportschool, samen hardlopen, doen een partijtje duo tennis tegen een ander Best Buddies koppel of gaan boogschieten, wat natuurlijk afgesloten wordt met een gezamenlijk drankje.

Afgelopen jaar heeft dit project als pilot gelopen op de Hanzehogeschool en is een succes gebleken! Geweldig natuurlijk; en daarom gaan we ook dit kalenderjaar weer hard aan de slag! We staan in de startblokken, klaar om er weer een succes van te maken. De nieuwe vrijwilligers zijn al geworven, mede door een ‘Best Buddies in de sport – koppel’ van vorig jaar die landelijk in de maatjesreclame van het Oranje fonds heeft gefungeerd! Kijk voor dit filmpje op de volgende link: www.youtu.be/jQIA31N-jqc.

Heeft u interesse in het Best Buddies in de sport project, of weet u misschien iemand die het leuk lijkt om sportbuddy te worden, dan horen we dat natuurlijk graag! Meer informatie over Best Buddies Nederland en onze werkwijze is te vinden op www.bestbuddies.nl (op deze site kunt u zich ook aanmelden).

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ook altijd contact opnemen met de regiocoördinator van Best Buddies Noord Nederland: Lidian Korenberg (lidiankorenberg@bestbuddies.nl, 06-40165040).

Meer nieuws

Behoeftepeiling buurtsportcoaches oktober 2019

12 november: Sportcafé stad Groningen

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

meer nieuws in het archief