Zoek binnen hvdsg.nl...

BEA Goalball Groep

Op woensdag 2 september is de stichting BEA het eerste goalballteam in de provincie Groningen gestart. De stichting wordt hierbij ondersteund door het UMCG Centrum voor Revalidatie, Sportplein Groningen en Gehandicaptensport Nederland.

Elke woensdagavond van 18.30 tot 19.30 sporten jongeren en volwassenen samen in sportcomplex BEA bij Beatrixoord. Tijdens de trainingen wordt onder professionele begeleiding de techniek en de conditie verbeterd. Iedereen doe mee naar eigen kunnen en vermogen. Plezier en een positieve benadering staat voorop!

Goalball
Goalball is een zaalsport bedoeld voor mensen met een visuele beperking, maar de sport kan door iedereen beoefend worden. Tijdens het spel staan twee teams tegenover elkaar. Een team bestaat uit zes personen, van wie er drie in het veld staan. Het doel van het spel is de rinkelbal over de doellijn van de tegenpartij te rollen. De tegenstanders proberen de bal tegen te houden.

Aanmelden
Meer weten over de sportgroep of aanmelden voor een proefles? Neem dan contact op met Eric Helmantel van Bureau Sport: sportcomplex@umcg.nl, 050-3617818

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief