Zoek binnen hvdsg.nl...

Basketbal G-team opent 2012 feestelijk tijdens nieuwjaarsbijeenkomst van Basketbal Vereniging Groningen

Het sportieve jaar van de Basketbal Vereniging Groningen (BVG) is op 6 januari feestelijk geopend door een spannende oefenwedstrijd van het Basketbal G- team.
Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst zijn de basketballers met een licht verstandelijke beperking in de spotlights gezet door de Basketbal Vereniging Groningen. Door bijdragen van een aantal sponsors en door het Sinnige Fonds konden nieuwe basketbaltenues worden aangeschaft. De nieuwe tenues werden met trots geshowd.

Er werd gespeeld tegen een Old Stars BVG Team. Het was een fanatieke wedstrijd waarbij beide partijen alles gaven. Dit leverde een mooi schouwspel op. Het G-team speelde goed samen en heeft door mooie scores de wedstrijd gewonnen.
‘’ Het G- team is een aanwinst voor de vereniging’’ aldus de trainers van het G- team. De kinderen kunnen op hun eigen niveau basketballen en zichzelf ontwikkelen op het gebied van samenspel, op het gebied van winnen en verliezen en leren zich vrij bewegen binnen hun eigen mogelijkheden.
Het Basketbal G- team bestaat nu ongeveer twee jaar. Hierbij kunnen kinderen met een licht verstandelijke beperking basketballen in Groningen. Kinderen die net wat meer aandacht en begeleiding nodig hebben tijdens het sporten en samen spelen.
Het G-team is het afgelopen jaar flink gegroeid en bestaat op dit moment uit 12 fanatieke basketballers. Het G-team heeft nog geen officiële wedstrijden gespeeld door een gebrek aan tegenstanders in de regio. Wel is er deelgenomen aan de Regionale Special Olympics in Groningen 2011. Hier hebben we als team geprobeerd basketbal op de kaart te zetten als G- sport in Groningen.
De Special Olympics waren een groot succes. Een geweldig evenement waar we komend jaar (met de landelijke versie) ook weer aan mee gaan doen.
Voor meer informatie en/of contact over het basketbal G-team BVG willen wij u verwijzen naar www.bvgroningen.net . U kunt ook contact opnemen met mevr. A. Verzijl (tel. 06 13940352).

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief