Zoek binnen hvdsg.nl...

Basisschoolleerlingen De Marne maken kennis met tennis

Maandag 23 tot en met dinsdag 31 maart  jl. konden leerlingen van het basisonderwijs uit de gemeente De Marne onder schooltijd kennismaken met tennis.  De organisatie was in handen van Huis voor de Sport Groningen, waarbij de lessen werden verzorgd door Tennisschool De Ommelanden, ondersteund door vrijwilligers  van LTC Lydensee en LTC Odivia.

Maar liefst 400 leerlingen van in totaal acht basisscholen uit de gemeente maakten gebruik van dit sport- en beweegaanbod, In de meeste gevallen werden de tennislessen in het gymlokaal tijdens de reguliere lessen bewegingsonderwijs aangeboden. In Ulrum werd echter gebruik gemaakt van de lokale tennishal en de leerlingen uit Wehe den Hoorn en Eenrum konden terecht op de buitenbanen van LTC Odivia. In de tennishal in Ulrum bracht wethouder Kor Berghuis een bezoek aan de kennismakingslessen en sloeg enthousiast een balletje mee met leerlingen van de H. de Cockschool (zie foto).

Flyer vervolgaanbod
Na afloop van de kennismakingslessen werden de leerlingen door middel van een flyer attent gemaakt op het vervolgaanbod van beide tennisverenigingen en werden daarbij van harte uitgenodigd om mee te doen aan de tennisactiviteiten op de open dag in april.
Op donderdagmiddag 2 april organiseert LTC Odivia van 15.30-17.30 uur een open tennismiddag voor jeugd. Vervolgens is het mogelijk om deel te nemen aan een introductiecursus van 5 lessen. De open dag van LTC Lydensee is op zaterdag 4 april. Voor junioren van 09.30-10.30 uur en voor senioren van 10.30-11.30 uur. Daarnaast is er op 2 mei een feestelijk heropening van het tennispark gepland, als gevolg van een renovatie.

 

Meer nieuws

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief