Zoek binnen hvdsg.nl...

Baas wil alleen fitte werknemers

Werkgevers nemen steeds vaker alleen mensen aan die er fit uitzien. Dikke of ongezond ogende sollicitanten worden vaker afgewezen, ook al hebben ze ongeveer hetzelfde cv als gezond ogende kandidaten.

Dat stelt Olympia Uitzendbureau vast, schrijft het AD. Het uitzendbureau bemiddelt tussen 12.000 uitzendkrachten en 3500 bedrijven, met name in de logistiek en de productie.

Ontkennen
Volgens commercieel directeur Bubberman zijn werkgevers kritischer door strengere wet- en regelgeving. Bedrijven moeten bijvoorbeeld sinds begin dit jaar betalen voor flexwerkers die ziek worden net voor hun contract afloopt.

"De kans dat iemand die niet fit oogt ziek wordt, schatten bedrijven hoger in. En dus houden ze hem liever buiten de deur'', zegt Bubberman. Maar volgens de directeur zullen bedrijven ontkennen dat ze dit doen vanwege discriminatiewetgeving.

Niet verlengd
Het uitzendbureau maakt ongezonde sollicitanten bewust van het feit dat werkgevers de voorkeur geven aan fitte concurrenten. "Zo spreken we ook mensen aan die steeds te laat komen. Anders kun je er zeker van zijn dat je contract niet wordt verlengd.''

 

Bron: NOS

Meer nieuws

Selectie FC Groningen bij finale Buurt Battle!

Huis voor de Sport Groningen lanceert SportMatchNoord

Nieuwe beweegtuin in Margrietpark Sappemeer

SportinZicht maart 2018 nu online!

Sportimpulsaanvragen 2018 provincie Groningen

Sporthopper breekt alle records

meer nieuws in het archief