Zoek binnen hvdsg.nl...

Arbeidsloket ook interessant voor zzp’ers en freelancers in de sport

Steeds vaker werken freelancers en zzp'ers via ons Arbeidsloket. De wet- en regelgeving voor freelancers en zzp’ers wordt steeds strenger en veel kunnen niet meer voldoen aan de criteria van de belastingdienst of komen niet meer in aanmerking voor fiscale voordelen zoals belastingaftrek. Ook komen wij in de sport vaak schijnzelfstandigheid tegen en blijkt dat er toch van een (fictieve) dienstbetrekking sprake is. Arbeidsloket is daarmee voor veel freelancers en zpp’ers een mooi alternatief en hiermee wordt de kans op naheffingen voorkomen. Ons Arbeidsloket verzorgt de loonverwerking en de afdrachten voor loonbelasting en sociale premies. Zo nemen wij de administratieve rompslomp uit handen, waar de meeste freelancers niet op zitten te wachten. Arbeidsloket is de formeel werkgever. De sportorganisatie waar ze voor werken is de materieel werkgever en doet de begeleiding op de werkvloer.

Voor freelancers is het aantrekkelijk om via het Arbeidsloket te werken. Men hoeft zich bijvoorbeeld niet druk te maken over facturen. Aan het einde van de maand wordt er gewoon een bedrag op hun rekening bijgeschreven. Dit scheelt administratie rompslomp. En er is nog een groot voordeel voor freelancers en zzp’ers: omdat men feitelijk gewoon in dienst is, hebben ze alle voordelen die normale werknemers ook hebben als het gaat om sociale verzekeringen. Voor de uren dat ze in dienst zijn, zijn ze verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid, werkloosheid. En bij ziekte wordt men gewoon doorbetaald.

Meer informatie?
Wil je meer weten over de voordelen van Arbeidsloket voor zzp’ers en freelancers? Wij gaan graag met u in gesprek. Hiervoor kunt u contact opnemen met Bas van de Kant van Huis voor de Sport Groningen, telefoonnummer 0598-323200 of mail b.vandekant@hvdsg.nl.  

Meer nieuws

2e Pilotfase Vrijwilligers & Co

Nieuwe ronde Ondersteuningsaanbod Gezonde School 2019-2020

De 6 B’s die essentieel zijn voor vrijwilligerswerk

Donar en Sarèl de Jong grote winnaars Sportgala

Gronings Sportdebat op 28 februari a.s.

Inschrijving Sporthopper geopend

Sarèl de Jong geeft kickboks-clinics aan kinderen

Damster leerlingen opgeleid tot schoolpleincoach

De Hoeksteen wordt Sportieve Gezonde School

SportinZicht oktober nu online!

meer nieuws in het archief