Zoek binnen hvdsg.nl...

Arbeidsloket ook interessant voor zzp’ers en freelancers in de sport

Steeds vaker werken freelancers en zzp'ers via ons Arbeidsloket. De wet- en regelgeving voor freelancers en zzp’ers wordt steeds strenger en veel kunnen niet meer voldoen aan de criteria van de belastingdienst of komen niet meer in aanmerking voor fiscale voordelen zoals belastingaftrek. Ook komen wij in de sport vaak schijnzelfstandigheid tegen en blijkt dat er toch van een (fictieve) dienstbetrekking sprake is. Arbeidsloket is daarmee voor veel freelancers en zpp’ers een mooi alternatief en hiermee wordt de kans op naheffingen voorkomen. Ons Arbeidsloket verzorgt de loonverwerking en de afdrachten voor loonbelasting en sociale premies. Zo nemen wij de administratieve rompslomp uit handen, waar de meeste freelancers niet op zitten te wachten. Arbeidsloket is de formeel werkgever. De sportorganisatie waar ze voor werken is de materieel werkgever en doet de begeleiding op de werkvloer.

Voor freelancers is het aantrekkelijk om via het Arbeidsloket te werken. Men hoeft zich bijvoorbeeld niet druk te maken over facturen. Aan het einde van de maand wordt er gewoon een bedrag op hun rekening bijgeschreven. Dit scheelt administratie rompslomp. En er is nog een groot voordeel voor freelancers en zzp’ers: omdat men feitelijk gewoon in dienst is, hebben ze alle voordelen die normale werknemers ook hebben als het gaat om sociale verzekeringen. Voor de uren dat ze in dienst zijn, zijn ze verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid, werkloosheid. En bij ziekte wordt men gewoon doorbetaald.

Meer informatie?
Wil je meer weten over de voordelen van Arbeidsloket voor zzp’ers en freelancers? Wij gaan graag met u in gesprek. Hiervoor kunt u contact opnemen met Bas van de Kant van Huis voor de Sport Groningen, telefoonnummer 0598-323200 of mail b.vandekant@hvdsg.nl.  

Meer nieuws

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief