Zoek binnen hvdsg.nl...

Arbeidsintegratie via de sportvereniging

“Ook een participatiebaan bij uw club?”

Op maandag 13 juni organiseerden de gemeente Groningen en Huis voor de Sport Groningen de bijeenkomst “Arbeidsintegratie via de sportvereniging”. De informatieve avond was bedoeld voor bestuurders van sportverenigingen.

Kansen voor sportverenigingen

De gemeente Groningen verstrekt een vergoeding aan organisaties die een participatiebaan realiseren voor mensen die op dit moment niet actief zijn de arbeidsmarkt. Huis voor de Sport Groningen is er van overtuigd dat dit kansen biedt voor sportverenigingen. Participatiebanen zijn voor personen die nauwelijks kans op betaald werk hebben omdat de afstand tot de arbeidsmarkt (nog) te groot is. Het doel is mensen te activeren en te stimuleren maatschappelijk actief te worden en te blijven, om zo een vervolgstap te kunnen zetten richting de arbeidsmarkt of vrijwilligerswerk.

Vrijwillig, maar niet vrijblijvend

Werken op een participatiebaan is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. De deelnemer behoudt een uitkering en ontvangt daarbovenop een halfjaarlijkse premie. De sportvereniging kan vooral profiteren van de extra handjes die worden geboden. Daarnaast ontvangt de sportvereniging een vergoeding voor de begeleidingskosten van 1000 euro per jaar. De deelnemer mag maximaal 24 maanden een participatiebaan uitvoeren en werkt 16 tot 32 uur per week.

Meer informatie

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een participatiebaan bij uw sportvereniging?
Hiervoor kunt u contact opnemen met  Bas van der Kant per mail via b.vandekant@hvdsg.nl of telefonisch via 050-8700100.

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief