Zoek binnen hvdsg.nl...

'Alle Leerlingen Actief!' in Stadskanaal

Dit najaar start het project 'Alle Leerlingen Actief!' op het Noorderpoort en het Ubbo Emmius in Stadskanaal om inactieve jongeren te stimuleren te gaan bewegen.

Doel van het project

Leerlingen van het voortgezet onderwijs bewegen steeds minder. 'Alle leerlingen Actief!' is een aanpak om inactieve leerlingen te motiveren meer te gaan sporten en bewegen. In Stadskanaal wordt 'Alle Leerlingen Actief!' opgezet vanuit het Nationaal Actieplan Sport- en Bewegen (NASB). Dit is een sportstimuleringsproject vanuit gemeente Stadskanaal en is voornamelijk gericht op het activeren van kinderen die weinig bewegen. Alle 1e klassen van het Noorderpoort en het Ubbo Emmius in Stadskanaal, alsook de 3e klassen van het VMBO doen mee. Het sport- en beweegteam van de gemeente ondersteunt de scholen bij het project.

Wat houdt het project in?

Op de scholen worden bij de leerlingen een fittest en een enquête afgenomen. Op basis van deze resultaten kunnen de “inactieve” leerlingen vastgesteld worden. Met deze inactieve leerlingen wordt een gesprek aangegaan om te kijken of we de leerlingen kunnen helpen meer te laten bewegen. De vakleerkrachten op school hebben hiervoor de cursus “Motivational Interviewing” gevolgd waar zij methodes hebben geleerd om leerlingen te motiveren meer te gaan bewegen. Aan het project is de website ‘GO Sports Goes On’ gekoppeld, een website speciaal voor jongeren waar het sportaanbod in de gemeente en een sportkeuzetest te vinden is. De testen vinden voor de kerstvakantie plaats en de website gaat dit najaar live. Het project loopt het gehele schooljaar 2012-2013 door.

Meer weten?

Neem contact op met Marianne Postma van Huis voor de Sport Groningen, T (0598) 323 200 of e-mail m.postma@hvdsg.nl.

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief