Zoek binnen hvdsg.nl...

“Alcoholpreventie voor Sportverenigingen”

Per 1 januari 2014 is de Drank- en Horecawet (DHW) aangepast. Hierdoor is de leeftijd waarop alcohol mag worden gedronken verhoogd naar 18 jaar. De nieuwe wet heeft ook gevolgen voor de sportsector. In sportkantines mag bijvoorbeeld geen alcohol meer worden geschonken aan jongeren onder de 18.

Dit is voor Huis voor de Sport Groningen reden geweest om een alcoholpreventie project voor sportverenigingen te ontwikkelen, genaamd “Alcoholpreventie voor Sportverenigingen”. Middels het project kunnen de volgende doelstellingen worden bereikt:

  • Het tegengaan van alcoholgebruik door jongeren onder de 18 in de sportkantine.
  • Sportverenigingen informeren over de aanpak alcoholpreventie sportverenigingen en de wijzigingen in de DHW en Algemene Plaatselijke Verordening (APV)
  • Stimuleren en ondersteunen van sportverenigingen in het ontwikkelen van alcoholbeleid.
  • Optioneel: Het ontwikkelen en uitreiken van een breed gedragen keurmerk voor een alcoholbewuste sportvereniging dat zal bijdragen aan een verantwoord schenkbeleid bij de sportverenigingen

“Alcoholpreventie voor Sportverenigingen” in uw gemeente?

Inmiddels zijn een aantal gemeenten in de provincie gestart met het alcoholpreventie project. 

Ziet u ook kansen in uw gemeente? Huis voor de Sport Groningen kan gekwalificeerde mensen inzetten om het alcoholbeleid rondom de sportsector vorm te geven. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. Dit kan per telefoon 0598-323200 of per e-mail via info@hvdsg.nl.

Meer nieuws

SportinZicht juli 2018 nu online!

Zeven Groninger subsidieaanvragen Sportimpuls gehonoreerd

Helft van de kinderen beweegt te weinig

Inzetten beweegcoach loont

Selectie FC Groningen bij finale Buurt Battle!

meer nieuws in het archief