Zoek binnen hvdsg.nl...

“Alcoholpreventie voor Sportverenigingen”

Per 1 januari 2014 is de Drank- en Horecawet (DHW) aangepast. Hierdoor is de leeftijd waarop alcohol mag worden gedronken verhoogd naar 18 jaar. De nieuwe wet heeft ook gevolgen voor de sportsector. In sportkantines mag bijvoorbeeld geen alcohol meer worden geschonken aan jongeren onder de 18.

Dit is voor Huis voor de Sport Groningen reden geweest om een alcoholpreventie project voor sportverenigingen te ontwikkelen, genaamd “Alcoholpreventie voor Sportverenigingen”. Middels het project kunnen de volgende doelstellingen worden bereikt:

  • Het tegengaan van alcoholgebruik door jongeren onder de 18 in de sportkantine.
  • Sportverenigingen informeren over de aanpak alcoholpreventie sportverenigingen en de wijzigingen in de DHW en Algemene Plaatselijke Verordening (APV)
  • Stimuleren en ondersteunen van sportverenigingen in het ontwikkelen van alcoholbeleid.
  • Optioneel: Het ontwikkelen en uitreiken van een breed gedragen keurmerk voor een alcoholbewuste sportvereniging dat zal bijdragen aan een verantwoord schenkbeleid bij de sportverenigingen

“Alcoholpreventie voor Sportverenigingen” in uw gemeente?

Inmiddels zijn een aantal gemeenten in de provincie gestart met het alcoholpreventie project. 

Ziet u ook kansen in uw gemeente? Huis voor de Sport Groningen kan gekwalificeerde mensen inzetten om het alcoholbeleid rondom de sportsector vorm te geven. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. Dit kan per telefoon 0598-323200 of per e-mail via info@hvdsg.nl.

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief