Zoek binnen hvdsg.nl...

Aannemer start volgende week met werkzaamheden Nieuwe openbare sport- en beweegplek voor Laanhuizen

Volgende week start aannemer Stedon met de aanleg van een nieuwe openbare sport- en beweegplek voor de inwoners van Laanhuizen en de Grunobuurt. Aan de Verzetsstrijderslaan, ter hoogte van nummer 4, kunnen bewoners, studenten en medewerkers van Noorderpoort gratis gebruik maken van de beweegplek om te sporten en elkaar te ontmoeten. De oplevering van het project is volgens planning in het voorjaar van 2018. De gemeente Groningen en Noorderpoort willen op deze wijze bewoners en bezoekers stimuleren tot een actieve en gezonde leefstijl in de wijk.

Wat is er te doen?

Op de nieuwe sport- en beweegplek kunnen de gebruikers basketballen op een volwaardig basketbalveld. Daarnaast is er ook ruimte om te voetballen, kun je trampoline springen en plaatst de aannemer fitnesstoestellen en een tafeltennistafel. Maar er is ook ruimte voor ontspanning. Denk aan verschillende zithoekjes en een schaak/damtafel. 

Proces

Bij het ontwerp van de nieuwe sport- en beweegplek staan de wensen en behoeften van de (potentiële) gebruikers centraal. Zij bepalen namelijk wat de plek voor hen aantrekkelijk maakt om er te gaan bewegen. Daarom zijn buurtbewoners van de Grunobuurt en Laanhuizen, studenten en medewerkers van Noorderpoort actief betrokken bij de voorbereiding op het project. Dit is onder andere gebeurd door enquêtes uit te zetten. Daarnaast zijn er zowel vanuit de buurt (WIJ Rivierenbuurt, wijkraden en een aantal buurtbewoners), als vanuit Noorderpoort suggesties aangeleverd rondom de invulling en inrichting van de sport-en beweegplek. Al deze input heeft uiteindelijk geleid tot het definitieve ontwerp van Lior Steinberg.

Financiering

De sport- en beweegplek is gefinancierd door ROC Noorderpoort en de gemeente Groningen. De gemeente Groningen financiert deze vernieuwing vanuit het programma ‘De Bewegende Stad’, een onderdeel van het meerjarenprogramma Sport en Bewegen 2016-2020. De provincie Groningen heeft de procesbegeleiding, uitgevoerd door Huis voor de Sport Groningen, mogelijk gemaakt.

Meer nieuws

Sarèl de Jong geeft kickboks-clinics aan kinderen

Damster leerlingen opgeleid tot schoolpleincoach

De Hoeksteen wordt Sportieve Gezonde School

SportinZicht oktober nu online!

Denk mee over Kardinge tijdens Beweegcafé op 29 oktober

Openbare sportplekken voorzien in behoefte

Gronings Sportdebat kent geen winnaar

'Kinderen acht uur stil laten zitten is misdadig'

'Vergeten' Oost-Groningers fitter geworden

meer nieuws in het archief