Zoek binnen hvdsg.nl...

8 Sportclubs hebben het keurmerk Alcoholbewuste Sportkantine ontvangen, wie volgt?

Wethouder Paul de Rook heeft op 26 januari 2016 in het Stadhuis in Groningen aan 7 sportverenigingen het keurmerk ‘Alcoholbewuste Sportkantine’ uitgereikt. Met dit keurmerk dragen de clubs uit ervoor te zorgen dat de jeugd veilig kan sporten zonder in aanraking te komen met alcoholgebruik of –misbruik. De 7 sportverenigingen die het keurmerk kregen zijn: Lycurgus (voetbal); Be Quick 1887 (voetbal); ROG (korfbal); Nic./Alfa-college (korfbal); KV Hoogkerk (korfbal); Rugbyclub Groningen; Tennisvereniging Van Starkenborgh. Eerder al ontving roeivereniging De Hunze het keurmerk.

Actief beleid

De gemeente Groningen voert een actief alcoholbeleid om alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen. Sportkantines hebben op initiatief van GGD Groningen en het Huis voor de Sport een aantal maatregelen genomen. Zo volgden de barvrijwilligers van de clubs afgelopen jaar een instructie verantwoord alcoholschenken. De clubs dragen het alcoholpreventiebeleid nadrukkelijk uit: frisdrank bieden ze bijvoorbeeld aanzienlijk goedkoper aan dan alcoholhoudende dranken en alcoholreclame langs de sportvelden of in de kantine is verwijderd. Bovendien wordt tijdens jeugdactiviteiten geen alcohol geschonken in de kantine.

Uw vereniging ook aan de slag?

Huis voor de Sport kan aan meer sportclubs ondersteuning bieden in de vorm van hulp bij het ontwikkelen alcoholpreventiebeleid, instructieavonden en acties. Dit is mogelijk gemaakt door de gemeente Groningen. Zij ondersteunen dit initiatief mits wij zo goed mogelijk trachten alcoholgebruik- en misbruik onder jongeren te voorkomen. Wij kunnen jullie in dit traject volledig begeleiden en dan zelf mogelijk toe werken naar het keurmerk ‘Alcoholbewuste Sportkantine’.

Indien ook uw vereniging belangstelling heeft om dit keurmerk te halen maken wij graag een keer een afspraak met u om de mogelijkheden te bespreken. U kunt contact opnemen met Bas van de Kant via b.vandekant@hvdsg.nl of telefonisch op 06-26975251.

 

Meer nieuws

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

Sportclubs onder strenger toezicht belastingdienst

Uitslag werknemersonderzoek Arbeidsloket

Nieuwsbrief Buurtsportcoach Academy Noord

Nieuwsbrief KennisLab BIOR Noord

meer nieuws in het archief